Koffie en koekjes: de perfecte combinatie voor bak- en koffieliefhebbers

by Redactie

De dag begint pas als je een lekkere kop koffie in je handen hebt en of dat nou een ijskoffie, een cappuccino, een of een gewoon een simpel bakkie is maakt even niet uit. Wat wel uitmaakt is wat je bij de koffie pakt, want eigenlijk hoort er toch wel een of ander snackje bij zo’n lekkere koffie. En natuurlijk kun je naar de supermarkt rennen om daar wat koekjes in te slaan, maar het is zo veel leuker als je zelf je bakmuts opzet en aan de slag gaat. Trek die siliconen bakvorm uit de kast, zet Heel Holland Bakt op de achtergrond ter inspiratie en begin maar. En wat ga je dan maken? Lees maar snel verder voor wat suggesties. 

Gouden koffie en koekjes combinaties

Iedereen heeft natuurlijk zijn persoonlijke smaak, maar er zijn toch bepaalde gebakjes en koekjes waar de meeste mensen geen nee tegen kunnen zeggen. Zet maar eens een appeltaartje op tafel bij een lekkere kop koffie en kijk wat ervan over blijft. Lekker met een bolletje ijs en een toefje slagroom. Voor feestjes of speciale gelegenheden is een fondant taart geweldig. Je hebt zoveel opties om deze taart helemaal naar thema te maken. Verjaardag van een echte Spider Man fan? Met wat fondant maak jij van zijn taart een echte Spider cake. Klinkt misschien eng, maar je snapt het idee. Maar je hoeft niet per se een hele taart op tafel te zetten. Wat dacht je van zelfgemaakte gevulde koeken, brownies of havermoutkoekjes? Op zomerse dagen is een vorm van een citroen gebak ook altijd heerlijk: de perfecte combinatie tussen zoet en fris. 

Lees ook:  Elke maand andere specialty koffie in huis met de Koffiebox (+ winactie!)

Het gaat om het idee

Je hoeft echt geen Cake Boss te zijn om zelf lekker gebak of koek te kunnen maken. Wat zo leuk is aan bakken is het leerproces. En als je bezoek krijgt die komt om een koffietje te drinken, gaat het echt niet om de koffie of om de snacks. Het is een moment om even samen te zijn en bij te kletsen. Wat dan zo leuk is aan zelf iets maken, is dat je kunt laten zien dat je om die persoon geeft en dat je hen graag ziet. Liefde gaat door de maag, toch? Ook als je nog niet vaak gebakken hebt of denkt dat je het niet kunt, is het altijd leuk om een poging te wagen. Doe het als leuke activiteit met je gezin, met vrienden of familie. Zo combineer je quality time met iets nieuws leren en wie weet hou je er een nieuwe hobby aan over. 

Foto header via iStock, credits: Christian Horz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy