Kalm, hybrid en de krachtigste tot nu toe: de Mazda CX-60 concurreert met luxe SUV’s

by Redactie

Als het gaat om SUV’s, is Mazda altijd een merk geweest dat weet hoe je een statement moet maken. En met de Mazda CX-60, stellen ze ook nog eens een nieuwe standaard. Wat maakt de auto zo bijzonder?

Japans design

Allereerst, laten we het hebben over het design van de auto. De CX-60 is een pareltje. Mazda heeft een talent voor het creëren van auto’s die zowel elegant als sportief zijn, en de CX-60 is daarop geen uitzondering. Hij pronkt met een gedurfde voorgrille die aandacht opeist. Ook zijn de strakke lijnen gecombineerd met rondingen, wat het model een lucht van verfijning geeft. Het stukje Japans vakmanschap zie je in het Kodo-design terug. Of je nu aankomt bij een chique diner of op weg bent voor een weekendavontuur, de Mazda CX-60 zal zeker de aandacht trekken.

Kalm, hybrid en de krachtigste tot nu toe: de Mazda CX-60 concurreert met luxe SUV’s

Kracht en kalmte

Onder de motorkap heeft de CX-60 serieus vermogen: de eerste Plug-in Hybrid van het bedrijf is eigenlijk de krachtigste auto die Mazda ooit heeft geproduceerd, waarbij de PHEV 2,5-liter motor in combinatie met de elektromotor in totaal 327 pk leveren. De SkyActiv technologie zorgt ervoor dat je zowel prestaties als efficiëntie krijgt, en je de benzinekosten laag kunt houden. De motoropties zijn indrukwekkend en bieden een scala aan keuzes om aan je behoeftes te voldoen. Ook op dit gebied laat de auto zich zien als eentje die van vele markten thuis is: zowel brandstofzuinige ritjes voor het dagelijkse woon-werkverkeer als off-road avonturen met de krachtige motor zijn mogelijk. Verder is ook het vierwielaandrijvingssysteem van de Mazda CX-60 prettig en stabiel. Het past zich precies aan veranderende omstandigheden aan terwijl jij de controle houdt, wat een kalme rij ervaring creëert.

Lees ook:  Pendeltijd verloren tijd? Niet met deze tips!

Kalm, hybrid en de krachtigste tot nu toe: de Mazda CX-60 concurreert met luxe SUV’s

Luxe en comfort

En die kalmte merk je niet alleen tijdens het rijden. Stap binnen en je wordt begroet door een interieur dat kan concurreren met dat van luxe SUV’s. De aandacht voor detail is uitstekend, met hoogwaardige materialen en een lay-out die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Ook hier geldt weer een Japans design principe, namelijk het concept ‘Ma’ en de harmonie van ‘Kaichou’. De schoonheid van minimalistische, lege ruimtes en de combinatie van texturen staan hierbij centraal. Denk daarbij aan een combinatie van materialen zoals esdoornhout, nappaleder, chrome en Japans bewerkt textiel. De stoelen zijn comfortabel en ondersteunend, waardoor lange ritten een fluitje van een cent zijn voor zowel bestuurder als medereizigers.

Interieur

En, niet verkeerd: er is voldoende ruimte voor passagiers en bagage, zodat je onderweg al je boodschappen of koffers kwijt kunt. Dit maakt de Mazda CX-60 overigens ook een prima optie voor het hele gezin. Al is het duidelijk dat het model, met de luxe uitstraling, net zo goed is weggelegd voor elke bestuurder die de chique uitstraling kan waarderen.

Vanaf-prijs: €52.700

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy