How to: een betrouwbaar refurbished Apple product kopen

by Redactie

Nice to know: het bedrijf Apple bestaat dit jaar inmiddels alweer 47 jaar. Oftewel we naderen bijna 50 jaar aan Apple producten. Bizar te bedenken toch! Maar het was natuurlijk wel pas in de periode na 2007 dat Apple de grootste successen boekte. De iPhone, iPod touch en iPad deden hun intrede en je kan wel een beetje zeggen dat ‘the rest is history’. Wat wel veranderde de afgelopen jaren zijn de prijzen van de gadgets én ook ons algehele beeld op hoe we een meer duurzaam leven kunnen leiden. Niet gek dat refurbished producten dan ook een enorme vlucht hebben genomen. Helemaal wat betreft een refurbished Apple kopen. In dit artikel duiken we wat dieper in de materie van refurbished producten.

E-waste

Maar even eerst een “side note”… Want wist je dat door de ontelbare hoeveelheden smartphones en andere hoeveelheden elektrische componenten die de afgelopen jaren werden geproduceerd er zo’n 44 miljoen ton aan e-waste op de aarde is? Oftewel elektronisch afval, dat zomaar op de afvalstapel terechtkomt. Dat de oplossing voor al deze e-waste ligt in refurbished producten, is dus zeker niet raar.

Flink uitgebreid assortiment

Zoals gezegd wordt het de laatste jaren steeds populairder om refurbished producten aan te schaffen vanwege de duurzame keus en de grote prijsbesparing. Mooi is dan ook dat het assortiment met refurbished Apple-producten de laatste jaren ook flink is uitgebreid. Waar in het begin vaak alleen maar refurbished iPhones gekocht konden worden, kan je nu ook refurbished iPads, MacBooks, Apple Watches en zelfs AirPods aanschaffen. Dat maakt het ook makkelijker om over te stappen naar een refurbished product.

Lees ook:  Dit alcoholvrije drankje doet niet onder voor een echte gin & tonic

Vier beloftes

Logisch is wel dat mensen nog wel vaak nog wat vraagtekens hebben bij dit soort producten. Eén van de meest gestelde vragen is bijvoorbeeld hoe je weet of je een goede kwaliteit refurbished product hebt aangeschaft. En of het betrouwbaar is. Een bedrijf als Fixje beschikt over het Keurmerk Refurbished. Alle Refurbished artikelen worden geleverd met dit keurmerk en scheidt daarmee het kaf van het koren. Daarbij waarborgt het de kwaliteit met de volgende 4 beloftes:

1. Een kwaliteitscontrole op 50 punten
(hierbij wordt zowel de hardware als software wordt gecontroleerd)

2. Garantie van twee jaar op alles
(die garantie geldt ook op de batterij en laad accessoires)

3. Uniforme cosmetische gradaties, ingedeeld in condities
(oftewel, je krijgt duidelijkheid over de conditie van jouw product, ingedeeld in drie mogelijke gradaties)

4. Professionele organisatie, en minder kans op een faillissement
(een stukje extra zekerheid voor de koper dus)

Door deze vier beloftes weet je bijna altijd dat je een betrouwbaar product ontvangt én dat je bovendien garantie hebt en krijgt. Wel zo fijn.

Ben je van plan een nieuw device aan te schaffen? En wil je dit met een meer duurzame gedachte doen? Het is dan zeker de moeite waard je in bovenstaande eens te verdiepen. Waarom veel geld uitgeven aan een spiksplinternieuw apparaat, wanneer een product dat een tweede leven krijgt net zo goed is. Refurbished it is!

Foto header via iStock, credits: vejaa

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy