Hoe kies je het beste een verzekering voor je auto? 

by Redactie

Een autoverzekering kiezen kan soms tot verwarring leiden want waar moet je op letten wanneer je een goede verzekering wilt hebben? Kijk je naar het bedrag dat je maandelijks aan premie moet betalen? Kijk je naar het merk van je auto? Het is niet verwonderlijk dat sommige mensen door de bomen het bos niet meer zien. Gelukkig hoeft het niet zo moeilijk te zijn om een passende autoverzekering te kiezen. Wij laten je graag zien waar je op moet letten wanneer je een verzekering voor je auto wilt afsluiten die aansluit bij jouw wensen. 

Waar moet je op letten?

Stel, je wilt een verzekering voor je Volkswagen afsluiten, waar moet je dan op letten? Het antwoord: de leeftijd van je wagen. Het maakt namelijk niet veel uit wat het merk van je auto is, dus of je nu een Volkswagen of een Toyota verzekeren wilt, de leeftijd is veel belangrijker. Er zijn namelijk drie soorten verzekeringen en iedere optie is meer geschikt voor een specifieke leeftijdsklasse. Heb je een nieuwe wagen, dan kun je een all-riskverzekering afsluiten. Met deze verzekering zijn namelijk alle vormen van schade gedekt wanneer je een ongeluk hebt gehad. Dat ligt anders bij de overige twee opties. Bij de WA-basisverzekering en de WA+ beperkt casco wordt namelijk alleen de schade uitgekeerd die de tegenpartij heeft opgelopen. Hierdoor zadel jij hen niet op met hoge onkosten, maar ook jouzelf niet. Als jij de schade namelijk veroorzaakt hebt, moet jij dit ook betalen en die kosten kunnen hoog oplopen. 

Lees ook:  De nieuwe F1-auto van Max Verstappen is eindelijk hier en totaal anders dan de vorige

Heb je een tweedehands auto gekocht?

Veruit de meeste mensen kopen een occasion wanneer zij een andere auto kopen. Dat bespaart veel kosten en bovendien is de kans dan ook veel kleiner dat je geplaagd gaat worden door kinderziektes. Een tweedehands auto wordt bijna nooit all-risk verzekerd. Bij een auto tussen de zes en negen jaar oud, is de WA+ verzekering voldoende. Deze verzekering dekt ook schade die je hebt opgelopen als gevolg van een autoinbraak of een aanrijding met een dier. Is je wagen ouder dan negen jaar? Dan heb je genoeg aan de WA-basisverzekering. De kans is namelijk groot dat wanneer je schade aan je auto oploopt, de kosten van het repareren boven de dagwaarde van je auto uitstijgen. In dat geval is het beter om afscheid te nemen van je wagen en de overstap te maken naar een andere wagen. 

Voeg extra opties toe

Wil je gelijk je polis afsluiten? Kijk dan even op de site van je verzekeringsmaatschappij. Je zult zien dat je hier snel en eenvoudig een autoverzekering kunt afsluiten. Bekijk ook de aanvullende verzekeringen even. Je kunt bijvoorbeeld pechhulp aan je verzekering toevoegen, wel zo gemakkelijk wanneer je eens met pech langs de kant van de weg komt te staan. Er komt dan namelijk gelijk een monteur naar je toe om te kijken hoe deze het gebrek kan oplossen. Je kunt ook pechhulp voor het buitenland aanvragen, zo weet je zeker dat je goed voorbereid op vakantie gaat. 

Foto header via iStock, credits: Paolo Cordoni

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy