De impact van elektrische voertuigen op het milieu

by Redactie

De laatste jaren is er veel aandacht gekomen voor de milieu-impact van het wegverkeer en de noodzaak om over te schakelen op duurzamere vormen van transport. Elektrische auto’s zijn hiervan een belangrijk voorbeeld. In dit blog bespreken we de ecologische voordelen van elektrische voertuigen en hoe zij bijdragen aan het verbeteren van het milieu en het wegverkeer. 

Ecologische voordelen van elektrische auto’s

Elektrische auto’s bieden diverse ecologische voordelen ten opzichte van benzine of dieselauto’s die verbrandingsmotoren hebben. Een aantal van de belangrijkste voordelen van een elektrische auto zijn dat ze geen uitstoot van schadelijke uitlaatgassen hebben. Denk hierbij aan koolstofdioxide, stikstofoxiden en fijnstof. Wanneer je een elektrische auto rijdt help je dus automatisch mee aan een betere luchtkwaliteit. Ook heb je minder geluidsoverlast omdat elektrische auto’s veel stiller zijn. Daarnaast zijn elektrische auto’s energie efficiënter dan normale auto’s omdat ze minder energie verliezen. Er is dus minder energie nodig om ze te laten rijden.

Zakelijke verbeteringen

Ben je ondernemer en heb je een eigen bedrijf, dan is het goed om te kijken naar de diverse mogelijkheden om duurzamer te werk te gaan. Tegenwoordig wordt er steeds vaker van bedrijven gevraagd om mee te werken aan een duurzamere toekomst. Een elektrische auto kan je gemakkelijk zakelijk leasen. Je kan ook kiezen voor zakelijke occasion lease of voor een normale zakelijke lease auto. Deze opties zijn net wat goedkoper dan wanneer je een splinternieuwe elektrische auto gaat aanschaffen of leasen. Naast vervoer kan je binnen je bedrijf op nog veel andere manieren meewerken aan een groenere toekomst. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van zonnepanelen, het scheiden van je afval en het aanschaffen van duurzame producten. Genoeg opties om jouw bedrijf te verduurzamen! 

Lees ook:  Met de nieuwe Ford Focus cruisen door de Provence-Alpes-Côte d'Azur

Het verbeteren van het milieu

De overstap naar een elektrisch voertuig kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de milieu-impact van het verkeer. Zo creëer je met een elektrische auto een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Doordat deze elektrische voertuigen worden opgeladen met elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen kan de uitstoot van de broeikasgassen worden verminderd. Ook verbeter je de luchtkwaliteit wanneer je een elektrische auto rijdt. Hierdoor kunnen gezondheidsproblemen zoals luchtwegaandoeningen en hartaandoeningen worden voorkomen.  

Duurzame energieproductie

De groeiende vraag naar elektrische voertuigen stimuleert de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie. Dit helpt bij het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en hierdoor verlaag je de uitstoot van broeikasgassen. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in duurzame energieproductie. Zo worden er steeds meer laadpalen geïnstalleerd bij mensen thuis, worden er op veel koopwoningen zonnepanelen geplaatst en is er meer interesse naar de thuisbatterij. Door je in het dagelijkse leven meer te richten op duurzame oplossingen help je mee om de planeet een stukje groener te maken. Wordt jouw nieuwe auto een elektrisch model? 

Foto header via iStock, credits: SouthWorks

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy