7 x dit zijn de beste restaurants van Madrid

by Jill Buitenhuis

Ben je van plan om binnenkort naar Madrid te gaan? Speciaal voor jou maakten we een geweldige hotspot-guide met plekken waar je echt gegeten wil hebben. Heb je nog geen tripje naar Madrid op te planning staan? Dan weten we zeker dat je die wel wil boeken na het bekijken van deze hotspot-guide. Dit zijn de beste restaurants van Madrid. 

Casa Toni

Een typisch Spaans barretje waar je geniet van verschillende, lekkere tapasgerechtjes. Grote porties, heel veel smaak en voor een fijne prijs. Echt een aanrader voor een romantische datenight in Madrid door de fijne sfeer. 

Calle Cruz 14, 28012

Bel Mondo

Een betoverende plek waar je de hele avond wil blijven. Echt alles hier is top en maakt dat je nog een keer terug wil. Het eten, de mensen, de sfeer, het interieur, de Italiaanse keuken… Aanrader van de kaart? De very sexy burrata om mee te beginnen en de tagliata sotto bosco voor daarna. Sluit af met een heerlijke pavlova bomba. 

Calla de Velazquez 39, 28001 

La Campana

Een localtip, voor een snelle, Spaanse hap wanneer je toe bent aan wat te eten na een dagje cultuur snuiven. Bestel hier een heerlijk broodje calamaris voor op de vuist. Dit is een plek waar de Spanjaarden zelf ook heel graag komen. Dan weet je dat je hier moet zijn. 

Calle Botoneras 6, 28012

Sala de Despiece

Dit is een klein restaurant wat vroeger een oude beenhouwerij was. Heb je zin in tapas, maar niet in standaard tapas? Reserveer dan voor een avondje bij Sala de Despiece. Alles in dit restaurant draait om écht goed eten. Perfect dus als je ook een echte fijnproever bent. 

Lees ook:  4 redenen om toch je vaste telefoon te houden

Calle Ponzano 11, 28010

Cava Baja

Een gezellige plek in een gezellig straatje. Bij Cava Baja krijg je grote porties, waardoor je dus niet veel hoeft te bestellen, maar wel flink kunt genieten! Ook zeker geschikt wanneer je vegetarisch bent. Ga eind van de middag naar deze plek voor een lekker hapje en drankje. 

Calle Cava Baja 17, 28005

Mercado de San Miguel

Als je naar Madrid gaat is dit een plek waar je toch even doorheen gewandeld wil hebben. Het is er druk, maar absoluut een bezoekje waard. Het is een markt, ook wel een soort foodhall, waar je veel verschillende Spaanse dingen proeft.  

Plaza de San Miguel s/n, 28005

Ástor

We sluiten af met een echte knaller, namelijk: Ástor! Knus, gezellig en super lekker eten. Alles klopt hier. De muziek, de inrichting, de typische Mediterraanse smaaksensaties. Sla deze plek echt niet over tijdens je stedentrip naar Madrid. 

Calle del Almendro 9, 28005

Bekijk ook eens onze Sevilla-tips voor nog meer Spaanse inspiratie. 

Foto header via iStock, credits: mofles

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy