3 x verrassende reisboeken om inspiratie mee op te doen

by Emma

Je wil op reis. Ga je dan op avontuur of zoek je juist de volledige ontspanning op? Ontdek je iets nieuws of kom je het liefst op een oude, lang onbezochte plek terug? Doe je dat het liefst alleen of met anderen – vreemden of bekenden? Het uitstippelen van een trip kan behoorlijk lastig zijn. Gelukkig zijn er experts die je er graag bij helpen. En daar ook graag over schrijven. Veel gaat inmiddels online, maar reisboeken lezen en uitzoeken blijft ook iets van deze tijd. Maar wat zijn nou de leukste, verrassendste en meest unieke reisboeken? Lees hier onze tips.

De klassieker: 100 reizen die je leven veranderen

Denk aan die ene plek ter wereld waar je heenging en er als ander mens van terugkwam. En bedenk dan dat er nog minstens 99 andere van zulke plekken zijn die je kan bezoeken. Dit reisboek van Lonely Planet heeft namelijk de magie van het reizen opnieuw op de agenda gezet. En gelukkig zijn de bladzijden ook gevuld met genoeg praktische tips, zoals je van de reisboeken klassieker gewend bent.

De herontdekking: Treurtrips: (her)ontdek Nederland!

Tijdens de pandemie werd de liefde voor de vakantie in eigen land nieuw leven in geblazen. Mooie plekken genoeg. Maar Mark van Wonderen en Yolanda Huntelaar laten zien dat Nederland ook best lelijk kan zijn. En treurig. En triest. En dat maakt het dus eigenlijk ook best grappig. En uiteindelijk een bezoekje waard. Inclusief tips, kaarten en routes voor de fiets, te voet óf met de scootmobiel om ons eigen kikkerland opnieuw te ontdekken.

Lees ook:  Dit zijn dé evenementen om naar uit te kijken (en je agenda voor vrij te houden)

De terugblik: Heimwee moet je koesteren

In dit bijzondere reisboek blikt Floortje Dessing, onder andere bekend van programma’s 3 op Reis en Floortje naar het einde van de wereld, terug op de reizen, ontmoetingen en mensen die haar zijn bijgebleven in de 25 jaar lang dat ze op reis ging voor de tv. Het resultaat is een unieke verzameling verhalen die voor de reisliefhebber uiteindelijk heel herkenbaar zal aanvoelen.

Foto header via iStock, credits: fcscafeine

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy