Zelf klussen? Wij geven 4 tips voor iedere (beginnende) klusser!

by Redactie

Wellicht heb je het idee dat je twee linkerhanden hebt, en klussen totaal niet ‘your cup of tea’ is. In welke mate dit ook wel of niet klopt, soms moeten er toch klusjes gedaan worden in of rondom je huis. Wil je jezelf een beetje uitdagen? Maak dan van die twee linkerhanden, twee super slimme en handige handen. Hoe? Wij geven tips, zodat de innerlijke klusser in jezelf naar boven komt!

Gereedschap

First things first. En dan hebben we het natuurlijk over gereedschap. Wanneer je geen (ervaren) klusser bent dan is de kans namelijk behoorlijk groot dat je weinig tot geen gereedschap in huis hebt. Jaloersmakend zijn de schuren van professionele klussers die vol staan met alle boutjes, moertjes, boren, sleutels en wat al niet meer. Maar gelukkig kan je heel eenvoudig gereedschap huren. Van schuurmachines en behangafstomer tot aan kabels en zelfs heftrucks. Alles kan je huren. En het fijne is dat je zo ook weet dat je gaat werken met goede kwaliteit apparaten en materiaal. Vaak gebruik je een bepaald type gereedschap maar één of twee keer, zonde om het sowieso aan te schaffen dan.

Instructiefilmpjes

De kans is erg groot dat je niet precies weet hoe je een bepaalde klus moet aanpakken. Lang leve de tutorials op YouTube. Ben je bijvoorbeeld van plan zelf gordijnen te verstellen en op te hangen, een meubelstuk te upcyclen of misschien wel een vloertje te leggen? Voor elke denkbare klus is wel een instructiefilmpje te vinden. Super handig. Zo kan je stap voor stap de klus fixen. En kom je er niet gelijk uit, dan kijk je het filmpje gewoon nog een keer (of twee, drie) terug.

Lees ook:  Ook dit jaar hop je in een MINI de Dutch Design Week rond én bekijk je de nieuwe MINI Art Toy SPIKE

Maak een plan

Is de klus die je gaat doen van een iets groter formaat en valt het eerder onder de noemer verbouwing? Dan is het zaak om goed opgeruimd én planmatig te werk te gaan. Maak overzichtelijk wat er allemaal moet gebeuren, wat het budget is en wanneer het klaar moet zijn. Wanneer je veel troep maakt is het zaak dit ook snel op te ruimen, zo blijf je netjes werken. Plus dat je het overzicht niet verliest. Een aanhanger huren is dan ook zeker een tip. Daarmee kan je snel puin wegbrengen naar de stort. 

Durf hulp te vragen

Ondanks dat je misschien hebt bedacht dat je een bepaalde klus helemaal zelf wilt gaan uitvoeren. Kan je toch ook tegen het een en ander aanlopen. Kom je er nu echt niet meer zelf uit, schroom dan zeker niet toch hulp in te schakelen. Een deskundige weet uiteindelijk altijd meer. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen… Ook wat betreft klussen! Good luck!

Foto header via iStock, credits: Rawpixel

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy