Weet jij al hoe jouw zorgverzekering er volgend jaar uit moet zien?

by Redactie

Dacht jij bij het lezen van de titel van dit artikel: “Hoezo, die zorgverzekering is toch altijd hetzelfde?’ dan is het tijd om even door te lezen. Een zorgverzekering is weliswaar verplicht voor iedere inwoner van Nederland, maar dat wil niet zeggen dat iedereen ook maar gewoon een willekeurige polis moet afsluiten en dat het dan klaar is. Sterker nog; als je er even de tijd voor neemt om een goede verzekering samen te stellen, zul je daar op meerdere manieren profijt van hebben. Wij laten je in dit artikel zien wat wij hiermee bedoelen, hoe je een goede zorgverzekering kunt afsluiten en wat je kunt doen om alles betaalbaar te houden.

Kies wat bij jou past

Een zorgverzekering bestaat uit twee delen: de basisverzekering die in grote lijnen voor iedereen gelijk is en de aanvullende pakketten. Deze laatste zijn niet verplicht, maar zijn wel heel erg de moeite waard. Met deze extra aanvullingen kun je namelijk een zorgverzekering die bij jou past samenstellen. Je hebt weliswaar niet in de hand of je ziek wordt, maar je kunt vaak wel een aantal elementen van je zorg inplannen. Heb jij bijvoorbeeld behoefte aan een gesprek met een goede psycholoog, zorg er dan voor dat geestelijke gezondheidszorg aan je pakket wordt toegevoegd. Met deze verzekering wordt een groot deel van de zorgkosten vergoed waardoor jij niet voor hoge onkosten komt te staan zoals je dat was overkomen wanneer je geen aanvullende verzekering had. Je ziet het: een verzekering aanpassen aan jouw zorgvraag kan je veel geld schelen. Neem daarom even de tijd om te kijken wat alle mogelijkheden zijn en kies dan de opties waar jij baat bij hebt.

Lees ook:  Contactloos betalen: alle ins en outs onder elkaar

Verzeker je tandartskosten

Een van de populaire aanvullende verzekering is de tandartsverzekering. Als je een tandartsverzekering afsluiten wilt, moet je deze ook zoeken onder de aanvullende opties. Een behandeling bij de tandarts is vaak heel goed in te plannen. Heb jij daarom dit jaar te horen gekregen dat je het komende jaar een wortelkanaalbehandeling moet ondergaan? Zorg er dan voor dat je de tandartsverzekering aan je zorgverzekering toevoegt. Dat kan met een paar klikken op je muis. Je kunt aan het eind van het jaar op vergelijkingssites bekijken welke verzekeringsmaatschappij jou de beste deal te bieden heeft. Wil je overstappen naar een andere partij? Dan kun je dit via dezelfde site regelen. Jij kunt vervolgens achterover gaan leunen want alles wordt voor je geregeld. Voordeel pakken was nog nooit zo eenvoudig.

Zit je krap bij kas?

Niet iedereen heeft altijd voldoende geld om de maandelijkse premie voor diens zorgverzekering te betalen. In dat geval kun je eens kijken of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag. Je kunt dit doen door naar de site van de Belastingdienst te gaan en dan onder ‘Mijn Toeslagen’ te kijken of je ook een tegemoetkoming kunt krijgen. Je kunt zelfs met terugwerkende kracht toeslag aanvragen. Op deze manier houden we de zorg voor iedereen toegankelijk én betaalbaar.

Foto header via iStock, credits: Andrii Marushchynets

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy