Snel een nieuwe make-over van je badkamer? Zo pak je het slim aan!

by Redactie

Zit je te denken aan een make-over van je badkamer? Ga niet overhaast aan de slag, maar neem even de tijd voor een goed plan. Hoe wil je dat je badkamer eruit ziet? Wat wil je er kunnen doen? En ook niet onbelangrijk: hoeveel mag dat kosten? Met deze tips pak je je verbouwing slim aan.

Je budget bepalen

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk dat je een budgetplan opstelt. Gemiddeld kost een badkamerverbouwing al snel 8.000 euro, De grootste kosten zitten niet eens in de spullen die je dagelijks gebruikt, maar vooral in de kosten van bijvoorbeeld het stucwerk, het eventueel omleggen van leidingen, loodgieters en het betegelen van de wanden. Wil je besparen, dan zou je eventueel ook zelf kunnen betegelen.

Bij een budget van 8.000 euro kun je uitgaan van een badkamer met in ieder geval een toilet, douche of ligbad en een badkamermeubel met een wastafel. Je vindt online allerlei handige calculators om te kijken wat jouw wensen ongeveer kosten.

Materialen kiezen

De materialen die je gaat gebruiken, bepalen ook de uitstraling van je badkamer. De meeste mensen kiezen voor steen, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan kunststof. Kunststof wandpanelen zijn een mooi alternatief voor de ouderwetse tegeltjes. Het voordeel van kunststof is dat het heel gemakkelijk schoon te maken is. Toch wel een voordeel in de badkamer.

Ga je werken met plexiglas, dan heeft dat als voordeel dat je een gladde, hoogglans look in je badkamer krijgt. Plexiglas is erg hygiënisch en makkelijk schoon te maken. In een badkamer is een schone look natuurlijk erg belangrijk.

Lees ook:  3 x zo style je de eettafel voor de Paasbrunch

De indeling als richtlijn voor alles

Weet je hoeveel budget je hebt en welke materialen je wilt gebruiken, dan kun je aan de slag met de indeling. De indeling bepaalt eigenlijk in het geheel hoe je je badkamer kunt gaan gebruiken. Het is belangrijk dat de indeling vooral comfortabel en praktisch is. Veel mensen hebben grote wensen voor in de badkamer, maar eigenlijk te weinig ruimte. Het is een goed idee om hier samen met een expert voor te gaan zitten.

Kies je voor een toilet in je badkamer, dan moet je rekening houden met de afvoerleidingen. Kies je voor een bad in plaats van een douchecabine, dan neemt deze uiteraard meer ruimte mee. Kijk goed naar de beschikbare ruimte en stel dan je wensen nog eens aan.

Een goede tip: als je een kleine badkamer verbouwt, is het handig als je nadenkt over of je ook op de muren kunt bouwen. Kastjes plaatsen en rekken plaatsen zorgt ervoor dat je veel meer spullen kwijt kunt dan je van tevoren dacht.

Foto header via iStock, credits: Suchada Tansirimas

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy