Sim only steeds populairder: hoe houd je je telefoonrekening laag? 

by Redactie

De populariteit van sim only abonnementen is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Bij sim only kies je niet voor een nieuw toestel, maar wel een geheel nieuwe bundel en een bijbehorende looptijd. Kortom: het is een geheel nieuw abonnement, maar dan zonder toestel. Je ontvangt enkel een (digitale) simkaart. Dit biedt veel voordelen. Ook op financieel vlak. Toch zijn veel mensen nieuwsgierig hoe ze de telefoonkosten verder kunnen verlagen met een sim only abonnement. Speciaal voor deze mensen hebben we enkele tips op een rijtje gezet. Zo hou jij jouw telefoonkosten voortaan onder controle. 

Kies het juiste abonnement

Ten eerste is het belangrijk dat je de juiste bundel kiest. Dit is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Er zijn genoeg mensen die een veel te grote bundel afsluiten. Hoe groter, hoe beter. Dan loop je immers niet het risico dat je onnodig buiten je bundel belt, sms’t of internet. Althans, dat is hoe men denkt. Aan de ene kant klopt dit natuurlijk ook, maar uiteindelijk betaal je ook voor deze bundel. Wanneer je vervolgens nooit de belminuten opmaakt en veel minder data verbruikt, dan is het zonde om hier maandelijks extra voor te betalen. Het is dan goedkoper om voor een kleinere bundel te kiezen. 

Maar hoe weet je welke bundel je nodig hebt? De beste manier om dit te controleren is door op je huidige verbruik te letten. Deze kun je eenvoudig bekijken bij je huidige provider. Heb je echt geen idee? Dan zou je ook voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement kunnen kiezen. Pas wanneer je echt zeker weet hoeveel je in een gemiddelde maand verbruikt, kies je voor een langere looptijd. 

Lees ook:  Dé kampeertrends 2021: zelfvoorzienend kamperen, themacampings en kamperende millennials

Kies je voor sim only maandelijks opzegbaar? Houd er dan wel rekening mee dat de kosten van een dergelijk abonnement hoger liggen. Het is dus echt een oplossing voor de korte termijn. 

Onderhandelen

Veel Nederlanders zijn het niet gewoon om te onderhandelen over een contract. Ze gaan uit van de tarieven die worden weergegeven. Weet echter wel dat er in veel gevallen nog wel wat ruimte is in de tarieven. Zit je bijvoorbeeld al jaren bij dezelfde provider? Dan is het zeker de moeite waard om deze eens op te bellen en te onderhandelen over een mogelijk nieuw contract. Zorg ervoor dat je van tevoren ook al meer te weten bent gekomen over de tarieven van andere providers, zodat je wat sterker in je schoenen staat. 

Let op je dataverbruik

Door de jaren heen zijn we vooral steeds meer internet gaan gebruiken. De hele dag door slepen we onze smartphones mee en deze maken op vrijwel elke plek vervolgens verbinding. Dit kost veel data. Je kunt enorm veel besparen door standaard je wifi volledig uit te schakelen als je op pad bent en deze enkel in te schakelen wanneer je van een openbaar netwerk gebruik kunt maken. 

Let op: openbare wifi-netwerken zijn niet altijd even veilig. Voorkom dus het delen van gevoelige informatie via dit netwerk. 

Foto header via iStock, credits: CharlieAJA

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy