Review: met de DJI Osmo Action 4 camera weet je zeker dat jouw vakantie op de perfecte gevoelige plaat wordt vastgelegd

by Redactie

Het is altijd makkelijk om op vakantie te vervallen in foto’s maken met je (smart) telefoon. En dat kan op zich ook prima. De meeste telefoons hebben tegenwoordig immers een erg goede camera. Maar wil je je echte avonturen vastleggen? Met aandacht, scherpte en op een veilige manier? Dan is een action camera toch echt een must. Recent is de DJI Osmo Action 4 camera op de markt gekomen. Een review:

In het kort

Action camera’s zijn kleine, compacte videocamera’s. Omdat ze licht en klein zijn kan je ze makkelijk overal mee naar toe nemen. En omdat de groothoekstand vaak erg groot is kan je er bijna alles mee vastleggen. Maar het meest kenmerkende is wel dat action cams waterdicht, stofdicht en schokbestendig zijn. Daardoor kan je er hele toffe beelden mee maken tijdens een mountainbike tocht, kano varen, paardrijden en heel veel andere soorten action sports.

Review: met de DJI Osmo Action 4 camera weet je zeker dat jouw vakantie op de perfecte gevoelige plaat wordt vastgelegd

Steady as a rock!

Een van de belangrijkste eigenschappen van een action camera is dat deze een stabiel beeld kan geven (ondanks de bewegingen!) én een helder beeld. Dat komt mooi uit, want de DJI Osmo Action 4 is uitgerust met 360° HorizonSteady. Dat wil zeggen dat de camera horizontale kantelingen onder elke hoek corrigeert. Ongeacht hoeveel, bewegingen, salto’s en draaiingen je ermee maakt. Daarnaast zit er HorizonBalancing op, wat weer heel handig is voor de minder extreme shot. Met deze feature kan je namelijk een horizontale kantelcorrectie verzorgen tot 45°. Last but not least is er ook nog de zogenaamde RockSteady. Dit zorgt voor vloeiende stabilisatie in je POV-opnames (point of view opnames).

Lees ook:  iPhone XS versus iPhone XS Max versus de iPhones 11 Pro en 11 Pro Max; welke Apple smartphone kies je?

Scherp beeld

Waar action camera’s vroeger nogal wel eens korrelig beeld konden geven, is dat nu helemaal niet meer zo. De Action 4 heeft bijvoorbeeld een groot diafragma van f/2.8 waardoor je snel kan scherpstellen. Met als resultaat beelden boordevol details. Tel daarbij op het super brede gezichtsveld van 155° van de camera. Dat kan je vergelijken met een perspectief dat dicht in de buurt komt van wat het menselijk oog ziet.

Kan tegen een stootje

Een action camera moet natuurlijk wel tegen een stootje kunnen. En tegen wat water…  De Action 4 is tot 18m waterdicht. Diepe duiken maken is dus geen probleem. Ook kan je de camera zonder problemen bedienen met natte handen. De accu (die je in slechts 18 minuten tot 80% kan opladen) is daarnaast ook nog eens vorstbestendig. Kortom, in welk weertype je je ook bevindt, je kan het vastleggen met deze camera.

Review: met de DJI Osmo Action 4 camera weet je zeker dat jouw vakantie op de perfecte gevoelige plaat wordt vastgelegd

Benieuwd geworden? De standaard set van de Action 4 is te koop voor 429,- en bevat niet alleen de camera. In de doos zitten dan ook onder andere een borgschroef, zonnekap, anti-slip pad en een snelstartgids. Go get it!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy