Kamperen in een vintage Shasta of een Amerikaanse schoolbus kan bij deze toffe Glamping Collection

by Redactie

Glamping is natuurlijk al een hele tijd hip en happening. Maar eigenlijk gaat het al heel wat meer jaren terug. Zelfs meer dan 100 jaar. De mensen die in die tijd op reis gingen in verre oorden, zoals Afrika, waren gewend aan comfort en luxe. En deze leefstijl wilde ze niet zomaar opgeven tijdens hun reis door Afrika. Zodoende namen ze die luxe gewoon mee en ontstonden de eerste weelderig ingerichte safaritenten. Natuurlijk kennen wij tegenwoordig glamping op een hele andere manier. En bovenal; het aanbod aan mogelijke glamping accommodaties heeft zich ook flink uitgebreid. Daarbij hoef je er ook niet helemaal voor naar Afrika…. Een van de tofste glampings in Europa, zijn misschien wel die van Vacanze col Cuore. Op twee van hun glampings, Orlando in Chianti en Vallicella hebben ze een heuse Glamping Collection staan. Verzorgd door het Italiaanse bedrijf Officine Vivaldi.

Van Surf Bus tot Airstreamer

De Glamping Collection is een apart stuk op beide campings waar meerdere bijzondere accommodaties bij elkaar zijn gezet. Zo kan je op Orlando in Chianti onder andere slapen in een vintage Shasta caravan, een Amerikaanse schoolbus of een Airstreamer. En op Vallicella staan onder meer een Shasta (2+2) en een Surf Bus. Laatstgenoemde is, als voorbeeld, een volledig gerestaureerde bus ontworpen voor gezinnen die willen genieten van een vintage ervaring met een glamping gevoel. In de toffe bus kan je een tweepersoons slaapkamer, 2 eenpersoonsbedden, woonkamer met kitchenette en een volledige badkamer met douche vinden.

Schoolbus

Schoolbus

Surf bus

Surf bus

Ultiem glampen

Leuk is daarnaast dat de Glamping Collection een gemeenschappelijke ruimte heeft waar een barbecue, chillruimte en een zwembad met jacuzzi staat. Alles om dus helemaal een authentieke glamping vibe te krijgen. Zelf mochten we op Orlando een paar dagen in de Shasta caravan slapen. Een super ervaring, helemaal als je met kids op pad bent. En boek je één van de accommodaties van de Collection dan zit ontbijt inbegrepen. Ultiem glampen it is!

Lees ook:  5 x de leukste strandtenten van Nederland

Voor beschikbaarheid en prijzen kijk je op www.vacanzecolcuore.nl.

Kamperen in een vintage Shasta of een Amerikaanse schoolbus kan bij deze toffe Glamping Collection

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy