Iemand een betekenisvolle boodschap geven? Doe het met deze 7 bloemen!

by Redactie

Om te beginnen met een ‘nice to know’…. In de wereld groeien maar liefst 390.900 planten, waaronder ongeveer 369.400 bloeiende soorten. Dat zijn er, wat je noemt, een heleboel! En al die bloeiende soorten hebben hun eigen unieke betekenis. Niet gek dat we graag bloemen geven aan een ander. Tel daarbij op dat het cadeau geven van een boeket zowel gever als ontvanger een super positief gevoel geeft. Wanneer je een bloemetje krijgt van iemand ervaar je bijna direct een gevoel van oprecht geluk en dankbaarheid. En wil je het nu nog iets persoonlijker maken, dan kijk je dus ook nog naar de betekenis van een bepaalde bloem. Matcht die met de ontvanger of met wat je wil duidelijk maken? Dan hoort die bloem natuurlijk in je bloemenboeket! Soms ook net wat makkelijker als je niet goed onder woorden kan brengen wat je wilt zeggen tegen iemand.

Weet je nu niet gelijk welke betekenis bij welke bloem hoort? Geen nood! Wij kozen de zeven bloemen met de mooiste betekenis voor je uit en hebben die voor je op een rijtje gezet. Mocht hier niet tussen zitten wat je zoekt en heb je meer inspiratie nodig, dan kan je voor meer bloemen en hun symboliek een kijkje nemen in de bloemenwijzer op mooiwatbloemendoen.nl

1. Hortensia

De hortensia staat voor dankbaarheid, gratie en schoonheid. Een bloem die eigenlijk in elk boeket past. Naast de mooie symboliek, is het ook een beauty om naar te kijken. De kleuren van de hortensia symboliseren liefde, harmonie en vrede. De bloemen hebben de vorm van een bol of tuil en helemaal met meerdere bij elkaar is het een weelde om als boeket in huis te hebben.

Lees ook:  Het verhaal achter driemaal daags eten

2. Campanula

De campanula, ook wel de klokjesbloem, staat voor dankbaarheid. De perfecte bloem dus wanneer je iemand wilt bedanken voor iets. De kleuren variëren van tinten in de kleuren paars en wit. Een perfecte toevoeging in een bloemenweelde boeket voor wanneer je iemand je waardering wilt laten blijken.

3. Freesia

Freesia’s vertegenwoordigen onvoorwaardelijke liefde. Nice to know: ooit was het traditie om freesia’s cadeau te doen voor het zevende huwelijksjaar. Zeven jaar zou namelijk het keerpunt in de liefde zijn. Om daarom te laten zien dat je nog steeds onvoorwaardelijk van elkaar houdt, gaf men freesia’s cadeau. Omdat de freesia ook nog eens heerlijk ruikt, is het helemaal een aanwinst in een vaas op je keukentafel!

4. Zonnebloem

De zonnebloem staat symbool voor de zon en de liefde. De officiële naam van de zonnebloem is Helianthus. Helios is Grieks voor ‘zon’ en anthos betekent ‘bloem’. Kan iemand wel wat extra zon en liefde in zijn/haar huis gebruiken? Met de zonnebloem zit je dan helemaal goed. Zonnebloemen zijn wel dorstig, dus vul de vaas regelmatig bij of vervang het water om de paar dagen volledig.

5. Orchidee

De orchidee staat symbool voor zuivere vriendschap. Grappig cultureel feitje: Brazilianen geven voor elke orchidee die ze een vriend cadeau doen een kus. Naast deze prachtige betekenis, ziet de bloem er ook nog eens classy uit: in kleuren als poeder pastel, candy pink en zenwit. Tip: zet een orchidee niet in de buurt van rijp fruit of groente. De gassen die ze produceren laten een orchidee snel verouderen.

Lees ook:  Solliciteren doe je zo!

6. Chrysant

De chrysant staat voor geluk en gezondheid. Deze bloemen stralen positieve energie uit en symboliseren een lang en gezond leven. En passend bij de betekenis van deze bloem; de chrysant is lang houdbaar. Hoewel ze soms als wat ouderwets worden bestempeld, zijn ze nu weer hartstikke hip!

Iemand een betekenisvolle boodschap geven? Doe het met deze 7 bloemen!

7. Roos

De roos staat natuurlijk voor de liefde. What else..  Liefde in welke vorm dan ook. Gele rozen staan in het bijzonder voor vriendschap en vreugde. De roze roos staat voor geluk, dankbaarheid en zuiverheid. En tja… het gezegde gaat dat liefde niet altijd over rozen gaat. Doelend op de doornen van een roos. In the end bestaan er geen rozen zonder doornen.  Ook niet binnen de liefde…

En…. weet je al wat voor bos bloemen het gaat worden?

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy