Dit is het belang van een uitvaartverzekering

by Redactie

Verzekeringen zijn er voor allerlei situaties. Zo heb je waarschijnlijk een zorgverzekering en bijvoorbeeld een reisverzekering afgesloten. Het is namelijk goed om voorbereid te zijn op verschillende situaties. Maar er bestaan ook verzekeringen rondom overlijden. Denk hierbij aan een uitvaartverzekering. Deze is niet per se voor jou, maar juist voor je nabestaanden. Hoe werkt zo’n uitvaartverzekering precies, en waarom is deze zo belangrijk? Dat leggen we uit in deze blog.

Bescherm je nabestaanden voor een klein bedrag per maand

Een uitvaartverzekering keert uit nadat iemand komt te overlijden. Momenteel heeft meer dan de helft van de Nederlanders deze afgesloten. De reden dat uitvaartverzekeringen zoveel worden afgesloten, is omdat je zo je nabestaanden kunt beschermen tegen financiële zorgen na jouw overlijden. Misschien heb je er nog nooit echt over nagedacht, maar de kosten van een uitvaart kunnen hoog oplopen. De gemiddelde kosten van een uitvaart liggen tussen de €7.500 voor een crematie en €9.500 voor een begrafenis. Daarnaast worden deze ieder jaar iets hoger. Omdat niet veel mensen dit geld zelf klaar hebben staan om uit te geven aan een uitvaart, sluiten ze een uitvaartverzekering af. Zo hoef je niet te sparen voor je eigen uitvaart, en hoeven je nabestaanden dit ook niet te doen.

Hoe sluit je een uitvaartverzekering af?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering kan intimiderend zijn. Je wilt het liefst niet te lang nadenken over je overlijden en de impact op je nabestaanden. Toch is het belangrijk om er wel een af te sluiten. Het afsluiten van een uitvaartverzekering is erg persoonlijk. Geen enkele persoon en geen enkele uitvaart zijn tenslotte precies hetzelfde. Daarom is het goed om na te denken over wat jouw wensen zijn, en wat voor uitvaartverzekering, ook wel een uitvaartpolis genoemd, hierbij past. Je kunt bovendien, naast jezelf, ook anderen verzekeren. Denk hierbij aan je partner of kinderen. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering, reken je uit hoe hoog het bedrag is dat je kunt verzekeren. Dit geeft een indicator van de kosten van jouw uitvaart. Op basis hiervan kun je zelf kiezen hoe hoog het bedrag is dat je wilt laten verzekeren.

Lees ook:  Ook als ZZP’er kun je niet alles alleen doen

Een verzorgde uitvaart

Als je een uitvaartverzekering hebt afgesloten, betaal je maandelijks een premie. Deze premie zorgt ervoor dat jouw nabestaanden een mooie uitvaart kunnen regelen na jouw overlijden. Daarbij worden de uitvaartkosten (deels) vergoed. Ook krijgen je nabestaanden, bij sommige uitvaartverzekeringen, begeleiding bij het organiseren van de uitvaart. Hierbij kunnen zij zich focussen op het rouwproces, en kan de uitvaartondernemer de uitvaart verzorgen. Jouw nabestaanden en de uitvaartondernemer gaan samen in gesprek om ervoor te zorgen dat de uitvaart precies volgens jouw wensen is, en je nabestaanden op een mooie manier afscheid kunnen nemen.

Foto header via iStock, credits: Andreka

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy