A first glimpse: behind the scenes bij de Alpine en de Formule 1 van Zandvoort

A first glimpse: behind the scenes bij het Alpine F1 team en de GP van Zandvoort

Na een zomerstop begint het Formule 1-circus dit weekend in Zandvoort. Van 25 t/m 27 augustus staat de badplaats weer helemaal in het teken van de de Grand Prix. Wij mochten, op uitnodiging van Alpine, alvast een blik achter de schermen werpen bij dit grootse event!

Roundtable met Ocon en Gasly

De donderdag voor de GP is altijd een persdag. Wat deze keer qua timing perfect was, want de GP van Zandvoort is de eerste na de zomerstop. Dat betekent: een erg relaxte sfeer in de paddock en sowieso op het hele circuit. In die paddock, waar alle motorhomes van de verschillende teams staan, streken wij neer in die van Alpine. Daar kregen we Esteban Ocon en teamgenoot Pierre Gasly te spreken aan een intieme roundtable. Allebei uitgerust van een zomervakantie in Frankrijk en Portugal met familie en vrienden. En vooral uiterst ontspannen voor de aanstaande race van zondag. Nice to know; Gasly ontspant voor en na de race door te luisteren naar Drake en 50 Cent. Wat verder vooral opviel was dat de twee jongens allebei al helemaal gewend zijn aan de poppenkast rondom de Formule 1. Maar dat ze beiden ook aangaven dat ze soms het kleinschalige van hun kart-carrière toen ze nog jong waren wel missen. Wat minder gecompliceerd en gecommercialiseerd was het in die tijd.

A first glimpse: behind the scenes bij de Alpine en de Formule 1 van Zandvoort

Alpine pitstraat

Als kers op de taart mochten we ook nog een kijkje nemen in de pitstraat. Quite impressive, to say, om met je neus letterlijk bovenop de wagens te staan. Überhaupt… de hoeveelheid mensen die erbij komen kijken om een GP weekend tot een succes te laten uitgroeien. Mooi om daar een middag onderdeel van te zijn. De aankomende dagen worden rond de 300.000 mensen verwacht in Zandvoort. Prima om het neusje van de zalm geproefd te hebben en de race zelf gewoon lekker thuis op de bank te kijken.

Lees ook:  Review Citroën C5 X: een limousine met allure en een absolute X-factor

A first glimpse: behind the scenes bij de Alpine en de Formule 1 van Zandvoort

0 comments on “A first glimpse: behind the scenes bij het Alpine F1 team en de GP van Zandvoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *