8 x hotspots op het Portugese eiland Madeira

by Sheima Josodimedjo

Een vakantiebestemming die je moet bezoeken vóór deze te populair wordt? En in het najaar ook nog eens een aangename temperatuur kent? Volgens TikTok’s aanbevelingen is dat Madeira. Het Portugese eiland staat bekend om betoverende landschappen, de roots van Christiano Ronaldo en adembenemende wandelroutes voor hike-liefhebbers. Met deze hotspots voor zowel natuur- en cultuurliefhebbers wordt het ongetwijfeld genieten.

1. Pico do Arieiro

Voor een panoramisch uitzicht over het eiland bezoek je de top van Pico do Arieiro, een van de hoogste pieken van Madeira. Met uitzicht op kronkelende wegen, hoge kliffen en diepe valleien is dit een perfecte spot voor fotografen en wandelaars. Tip: plan een bezoek tijdens zonsopgang of zonsondergang.

2. Levada-wandelingen

In Madeira vind je een netwerk van levada’s, oftewel smalle irrigatiekanalen die het water van de bergen naar de valleien brengen. Langs deze levada’s zijn wandelpaden aangelegd door adembenemende bossen, langs watervallen en diepe ravijnen. De Levada do Caldeirão Verde en Levada das 25 Fontes zijn populaire routes die je meenemen naar de mooiste plekken op het eiland.

3. Funchal

Funchal is de hoofdstad van het eiland. Hier komen geschiedenis en de moderne tijd samen. De kleurrijke Mercado dos Lavradores is een historische wijk met charmante straatjes en toffe architectuur waar je goed terecht kunt voor lokale producten. Gek op planten? Bezoek dan de prachtige Jardim Botânico: een botanische tuin vol exotische planten.

4. Cabo Girão

Cabo Girão is een van de hoogste kliffen in Europa en hier vindt je een geweldig uitzicht op de oceaan en de kustlijn. Wil je een onvergetelijke ervaring? Loop dan over het glazen looppad naar het uitkijkpunt. Durf jij het aan?

Lees ook:  10 x beste Europese steden voor een workation

5. Monte Palace Tropical Garden

Naast Jardim Botânico is de Monte Palace Tropical Garden zeker een bezoek waard. Deze tuin combineert planten met kunst en cultuur. Je vindt er prachtige planten en fascinerende beeldhouwwerken uit verschillende delen van de wereld.

6. Porto Moniz

Porto Moniz staat bekend om natuurlijke zwembaden die gevormd zijn door vulkanisch gesteente. Een ultieme plek om te zwemmen en te ontspannen. De uitgestrekte oceaan komt hier samen met de ruige kustlijn en creëert een indrukwekkende omgeving op het eiland.

7. Santana

De kleurrijke driehoekige huizen met rieten daken in Santana zijn iconisch voor Madeira. Dit schilderachtige dorpje biedt niet alleen een glimp van traditionele architectuur, maar ook van de warme gastvrijheid van de lokale bevolking.

8. Rabaçal

Het natuurreservaat Rabaçal staat bekend om watervallen en filmachtige bossen. De Risco-waterval en de 25 Fontes-waterval zijn adembenemend mooie bestemmingen na een ontspannen wandeling door het groen.

Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke trektochten, ontspanning aan de kust of een duik in de lokale geschiedenis, Madeira heeft het allemaal. Voeg dit eiland dan ook zeker toe aan je reisbestemmingen.

Foto header via iStock, credits: encrier

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy