Waarom een zorgverzekering speciaal voor studenten een goede keuze is

by Redactie

Als student heb je vaak een drukke en actieve levensstijl. Het laatste waar je je waarschijnlijk zorgen over wilt maken, is een onverwachte ziekte of medisch probleem. Een zorgverzekering speciaal voor studenten helpt je hierbij. In deze blog bespreken we waarom een zorgverzekering voor studenten een goede keuze is en welke voordelen het biedt.

Aanpasbare premies en dekking

Een van de grootste voordelen van een zorgverzekering studenten is dat de premies en dekking kunnen worden aangepast aan de behoeften van studenten. Dit betekent dat je niet hoeft te betalen voor diensten waarvan je geen gebruik maakt, terwijl je wel de nodige dekking hebt voor de medische zorg die je wel nodig hebt. Studenten die een zorgverzekering afsluiten bij een reguliere verzekeraar betalen vaak meer premie en hebben minder dekking.

Goede dekking voor fysiotherapie

Als student ben je vaak actief in sport of fitness. Mocht je daarbij een blessure oplopen, dan is er vaak fysiotherapie nodig. In veel gevallen vallen deze kosten niet onder de basisverzekering, maar wel onder een speciale studentenverzekering. Het hebben van een zorgverzekering 18 jaar zorgt dat je de nodige fysiotherapie ontvangt om snel en volledig te herstellen.

Laag eigen risico

Een ander groot voordeel van een zorgverzekering speciaal voor studenten is dat is sommige gevallen het eigen risico erg laag is. Bij de meeste reguliere zorgverzekeringen bedraagt het eigen risico meer dan € 300,-. Als student beschik je vaak niet over voldoende financiële middelen om een dergelijk bedrag te betalen. Een studentenverzekering biedt echter uitkomst, door middel van lage eigen risico’s.

Lees ook:  Wat is beter private lease of een auto zelf kopen?

Mondzorg

Naast de reguliere zorg wordt mondverzorging vaak over het hoofd gezien. Een zorgverzekering speciaal voor studenten biedt echter vaak tandheelkundige zorg, zoals de kosten van tandartsbezoeken en orthodontie. Dit betekent dat je er zeker van bent dat je mondzorg niet wordt verwaarloosd en dat je gebit gezond wordt gehouden.

Studentenhulp

Studentenverzekeraars bieden vaak ook extra hulp en service aan studenten. Dit varieert van gratis mentale gezondheidsbegeleiding tot hulp bij het vinden van zorgverleners in jouw regio. Een studentenverzekering is dus niet alleen de beste keuze voor de lange termijn, maar ook voor het heden.

Het hebben van een zorgverzekering speciaal voor studenten helpt studenten om zich minder zorgen te maken over hun gezondheid en meer tijd te besteden aan het genieten van de universiteit. Het is dan ook ten zeerste aan te raden dat studenten zichzelf en hun gezondheid verzekeren met een speciale studentenverzekering.

Foto header via iStock, credits: Mongkol Akarasirithada

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy