Review: De Alfa Romeo Giulia Veloce combineert prestatie en elegantie met Italiaanse flair

by Redactie

We hebben al heel wat verschillende Alfa Romeo’s mogen rijden. Allen stellen tot dusver niet teleur, en ook met de Giulia Veloce gaat dat weer op. Prestatie, elegantie en heel wat Italiaanse flair: in de Alfa Romeo Giulia Veloce gaat het moeiteloos samen.

Exterieur

Voor de kenners onder ons zal direct opvallen dat het onmiskenbare Alfa Romeo DNA terug te vinden is in het ontwerp van de Giulia Veloce. Dit is te zien aan details zoals de kenmerkende grille van Alfa Romeo en de aerodynamisch gevormde carrosserie. Verder weet het model een verfijnde balans tussen sportiviteit en elegantie te vangen, een design dat mede door gewelfde lijnen en een krachtige uitstraling mogelijk gemaakt wordt. De donkere achterlichten en Veloce-achterbumper bevestigen nogmaals dat we met een stoere auto te maken hebben.

Exterieur

Interieur

Maar ook van binnen wordt gauw duidelijk dat deze auto gemaakt is voor een sportieve bestuurder die niet vies is van wat glamour. De zwarte hemelbekleding en lederen sportstoelen (lees: dus ook ergonomisch en comfortabel), inclusief de lederen accenten aan de binnenkant geven een chique look. Oftewel: tijdens pittige ritten word je prima ondersteund door hoogwaardige materialen.

Interieur Interieur

Achter het stuur

Op de weg rijdt de Alfa Romeo Giulia Veloce precies zoals je gewend bent van eerdere modellen in de reeks. Van de besturing tot de motor: het model is een echte krachtpatser. De viercilinder turbomotor levert een indrukwekkend vermogen en zorgt voor een snelle acceleratie. Dat betekent: de wendbare en responsieve besturing maken het een plezier om door bochtige wegen te manoeuvreren en zorgen voor een sportieve ervaring. Niets minder dan de bekende Alfa-schakelaar, of, met andere woorden, de verschillende rijmodi. In de Giulia Veloce zijn er drie opties: Dynamic, Natural en Advanced Efficiency. De nuances tussen deze rijmodi zijn wel degelijk opvallend en tillen de rijervaring tot een hoger niveau. Kortom: ook in de rijervaring komt de balans tussen comfort en prestaties weer terug. En dat alles me behoud van ultieme controle achter het stuur.

Lees ook:  How to: een bucket list maken (in deze tijd)

Review: De Alfa Romeo Giulia Veloce combineert prestatie en elegantie met Italiaanse flair

Technologie

Verder is het model uitgerust met een variëteit aan geavanceerde technologieën en veiligheidsvoorzieningen. Niet onbelangrijk is dat het infotainmentsysteem gebruiksvriendelijk is en het touchscreen snel reageert. Ook de smartphone-integratie en het premium audiosysteem dragen bij aan een modern gevoel. Alles is up-to-date, precies zoals je wil. Extra fijn zijn ook de dodehoekbewaking, rijstrookassistentie en adaptieve cruise control, die de gemoedsrust op de weg garanderen.

Conclusie

De Alfa Romeo Giulia Veloce is een indrukwekkende sportieve auto die naadloos de performance met elegantie en glamour weet te combineren. En het opvallende, strakke design – van zowel buiten als binnen – toont eigenlijk precies wat we van het automerk verwachten, waardoor dit model de essentie van Alfa Romeo belichaamt. Het is dus een aantrekkelijke auto, vooral voor de bestuurder die in rijervaring en uitstraling van klasse houdt.

Review: De Alfa Romeo Giulia Veloce combineert prestatie en elegantie met Italiaanse flair

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy