Het next level thuiskantoor: zo verander je jouw werkruimte in een professioneel toevluchtsoord

by Emma

Omdat werken op afstand een steeds belangrijkere trend wordt, is het van essentieel belang dat je thuiskantoor een professionele uitstraling heeft zodat jij gefocust en productief de dag doorkomt. Rondslingerend speelgoed, een hond met de zoomies of een stapel vuile was in de hoek: het maakt je werkdag er niet prettiger op. Met deze tips creëer je een fijn thuiskantoor en kom je altijd goed – en professioneel – voor de dag.

Geef prioriteit aan een uitstekende internetverbinding

Een professioneel kantoor aan huis begint met een betrouwbare internetverbinding. Snel en stabiel internet thuis is namelijk van vitaal belang voor naadloze videoconferenties, online samenwerken en een snelle overdracht van allerlei gegevens en data. Overweeg dus te investeren in een high-speed plan. Want niemand heeft zin in een haperende Teams vergadering waar je collega’s alleen nog maar bestaan uit een paar pixels. Niet alleen wekt het nogal wat irritaties op als je steeds moet wachten totdat alles geladen is, het is ook niet écht prettig voor je professionele imago. Ook in de virtuele wereld is dat immers van belang.

Investeer in kwaliteitsmeubilair

Sinds 2020 werken Nederlanders tweemaal zoveel thuis als daarvoor. Dat betekent dat je een goede reden hebt om te investeren in wat beter, professioneel thuiswerkmeubilair. Verfraai je thuiskantoor met strak en ergonomisch meubilair dat zowel die ó-zo belangrijke professionaliteit als die nét zo belangrijke comfort belichaamt. Want ja, ook als jij uren achter elkaar in een slechte houding achter je bureau zit, heb je niet alleen gevoelsmatig een veel langere en moeizamere werkdag, maar oogt dat tijdens een videovergadering ook wat jammerlijk. Vergeet ook niet om de ruimte verder in te richten met smaakvolle decoraties, een mooie boekenkast of een fauteuil. Houdt daarbij een neutraal kleurenpalet aan (met her en der een felle kleur tussendoor) en alles voelt gepolijst. Let wel: opgeruimd staat – en voelt – netjes.

Lees ook:  Tafeletiquette – Hoe 'heurt' het nu eigenlijk?

Niets zo fijn als goede sound management

Zorg ervoor dat je thuiskantoor vrij blijft van geluidsoverlast. Heb je tijdens je werkdagen ook te maken met hyperactieve peuters, een net zo hyperactieve viervoeter of de buren? Dan is het niet gek om een koptelefoon met ruisonderdrukking aan te schaffen voor een scherpe focus. Zo nodig kan je ook geluidsabsorberende panelen of gordijnen aan de ruimte toevoegen om het geluid van buitenaf te minimaliseren. Een rustige omgeving stelt jou namelijk in staat om een professionele houding aan te nemen en virtueel je volledig te geven.

Zorg voor wat licht en lucht

Voor de kantoorganger is bijna niets vervelender dan moeten werken in een ruimte zonder ramen of een goed ventilatiesysteem. Hoofdpijn, een wazig zicht en benauwdheid zijn het resultaat. Daarom is het net zo belangrijk om dat bij je eigen kantoor te vermijden. Als het kan, zorg dan dat je toegang hebt tot natuurlijk licht door in de buurt van een raam te werken. Maar als dat geen optie is, is het van belang om voor de juiste verlichting te zorgen – niet te dim, niet te fel dus. Een andere bonus is je thuiskantoor opvrolijken met wat groen. Niet alleen staat dat verfrissend – de planten verfrissen ook daadwerkelijk, omdat ze functioneren als natuurlijke luchtfilters. Zo kan je weer de hele dag door.

Foto header via iStock, credits: Kerkez

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy