Het New York gevoel aan het Amsterdamse water: de lekkerste cocktails en hapjes vind je bij Next NDSM

by Emma

Wie Amsterdam kent – inclusief zijn vele cafés, restaurants en kroegen – is ongetwijfeld ook bekend met Pllek: het geliefde stukje vol ‘gezellige chaos’ in Noord. Nu wil het geval zijn dat de makers een nieuwe zaak hebben geopend, ook gelegen op het NDSM-werf. Met Next hebben oprichters Sjoerd Steenbeek en Michiel de Vries een kosmopolitische hub toegevoegd aan de Amsterdamse skyline. Wij gingen langs – en dat was meer dan de moeite waard. 
Met het bruisende hart van Amsterdam in de rug stap je zó van het pontje af en sta je vrijwel direct voor Next. Het gebouw is van buiten imposant, maar ga naar binnen en het idee dat je je in New Yorkse sferen bevindt dringt zich aan. Het design en interieur zijn een lust voor het oog. Denk aan houten panelen, beige tinten, en een moderne lichtinstallatie boven de bar. Alles is hoog. En groot. Toch voelt Next warm aan, een plek waar je net zo makkelijk gedurende de dag met de laptop kan zitten, als ’s avonds met een cocktail.

Next interior Next interior

Cocktails in de hoofdrol

En juist aan die cocktails is behoorlijk wat aandacht besteed. Het menu staat vol bijzondere namen en smaakcombinaties die je niet gauw tegenkomt. Wat dacht je van de spannende cocktail ‘The 7 sins’ (Chivals regal 2, porcini, rooibos en meringue) dat meer een toetje lijkt te zijn dan een brouwsel, of de ‘Candy Cane’ (Vodka, framboos, kokosmelk punch en pistache) waarbij het glas bedekt is met suikerspin? Je kunt het zo gek niet verzinnen. Maar het smaakt wel. En hóé. 

Lees ook:  Waarom het voor mannen nog steeds moeilijk is om over mental health te praten

Het New York gevoel aan het Amsterdamse water: de lekkerste cocktails en hapjes vind je bij Next NDSM

Ook van het eten hebben we kunnen genieten. We hadden de artisjok, octopus met sobrasada en zeeduivel in een bouillon van gerookte paling besteld, maar er stond genoeg ander lekkers op het menu. Het ‘shared dining’ concept is tegenwoordig populair, en ook bij Next laten ze je de hapjes delen. Daarbij moet gezegd worden dat je toch het liefst zo veel mogelijk van het uiteenlopende menu (de eerste gerechten zijn koud, de rest is warm) wil proberen, dus dat delen een perfecte optie is.

Dinner

Kortom: de prachtige locatie, de flamboyante drankjes en de verrassende hapjes zijn de hoogtepunten van de avond. En met het uitzicht over het Amsterdamse IJ lijk je de stad nét in een ander licht te zien. New York? Londen? Beiden een beetje, en toch ook weer niet. Nee, echt Amsterdams, maar zo kosmopolitisch als je het maar kan bedenken.

Next

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy