Groener rijden zonder in te leveren op stijl: de Opel Mokka Electric is groen, robuust en futuristisch

by Redactie

Wie bekend is met de Opel Mokka-e, kent de auto nu onder een andere naam: de Opel Mokka Electric. De EV is opvallend en biedt nieuwe mogelijkheden, zoals een groter accupakket en de elektrische aandrijving. Maar dat is niet alles. Want de auto ziet er ook hartstikke stijlvol uit.

Exterior

Geen doorsnee design

Allereerst is het design van de Opel Mokka Electric opvallend. Als je houdt van een moderne en sportieve look, dan zullen de scherpe lijnen en stijlvolle LED-koplampen direct in het oog springen. Het fraaie design is elegant en verfijnd, maar kent ook speelse en wat meer futuristische elementen (de stijlvolle velgen!). Dit is vooral terug te zien in de nieuwe Vizor-grille. Doorsnee is het design zeker niet, waardoor het model gegarandeerd de aandacht op de weg zal trekken. En met zijn compacte formaat en robuuste uitvoering zoals te zien in het crossover-silhouet is ook manoeuvreren door de stad een fluitje van een cent.

Groener rijden zonder in te leveren op stijl: de Opel Mokka Electric is groen, robuust en futuristisch

Slim rijden

En ook van binnen is er ruim aandacht gegeven aan het interieurdesign. Het voelt ruim en comfortabel aan, met hoogwaardige materialen. Ook hier is de lay-out weer uitermate modern. Dat is overigens niet alleen een stijlkeuze, maar ook terug te zien in de verschillende technische snufjes, zoals de smartphone-integratie inclusief draadloze oplaadfunctie en geavanceerde veiligheidsopties. Zo is het ‘Opel Pure Panel’ een digitale 12-inch informatiecluster die duidelijk alles aangeeft tijdens het rijden en bieden de Intelli-Lux LED matrix-koplampen optimale verlichting in welke situatie je ook bevindt. Slim rijden dus, en dat is behoorlijk prettig.

Lees ook:  Getest: de Peugeot 3008 GT-Line, een stylish krachtpatser

Interior

Maar los van het strakke ontwerp is het mooiste eigenlijk nog wel dat het een elektrische auto is. Je weet wat dat betekent: geen ritjes meer naar het benzinestation of vieze uitstoot. Fijn voor de portemonnee en het milieu dus. Mooi is dat de Mokka Electric een redelijk rijbereik heeft (406 km, wat toch echt een stukkie meer is dan de 338 km van de voormalige Mokka-e), waardoor je de auto gemakkelijk meeneemt tijdens je dagelijkse woon-werkverkeer en zelfs wil meenemen voor wat weekendavonturen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over dat constante opladen. Maar dan nog; een ritje in de bergen of weersinvloeden hebben natuurlijk hun weerslag op het rijbereik…

Opladen!

Op wolken…

Het elektrische rijden vertaalt zich ook naar de rijprestaties. Met de elektromotor rijd je soepel en snel – verrassend ‘zippy’ gezien je binnen 10 seconde van stilstand de 100 km/u bereikt – wat het extra leuk maakt in de stad én op langere afstanden. En wie in alle rust wil genieten van de rit: dat kan, want last van het motorgeluid heb je niet. Net alsof je op de wolken zweeft.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy