Filmische roadtrips: 5 x filmlocaties die perfect zijn voor een autovakantie

by Redactie

De ene roadtrip is de andere niet. Wil je origineel uit de hoek komen én ben je gek op films en series? Breng dan zeker met je auto een bezoek aan deze vijf steden en regio’s vol filmlocaties. Oftewel:  vijf bekende filmlocaties die perfect zijn voor een roadtrip.

1. Brugge

Deze Belgische stad is misschien wel de mooiste stad van onze Zuiderburen. Dat vonden de makers van In Bruges waarschijnlijk ook. De film met Colin Farrell viert de schoonheid van deze stad, en de aantrekkingskracht die hij heeft op buitenlanders. De volledige binnenstad is dan ook erkend als UNESCO Werelderfgoed, met hoogtepunten als de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het Prinselijk Begijnhof.

2. Sicilië, Italië

Alle drie de delen van The Godfather zijn deels in Sicilië opgenomen, maar ook de crews van Ocean’s Twelve en Star Wars III: Revenge of the Sith reisden af naar het Italiaanse eiland. Iets recenter werd hier het tweede seizoen van The White Lotus opgenomen: al hopen we dat je een iets minder turbulente vakantie tegemoet gaat dan de bezoekers van het resort in Taormina. Is je reisgenoot niet per se een filmfanaat? Kom dan voor het eten, de pittoreske stadjes en de landschappen, en blijf dus hangen voor de filmsets.

3. Dubrovnik, Kroatië

Échte Game of Thrones-fans wisten al dat deze Kroatische havenstad in het rijtje zou staan. De producers van deze serie kozen de prachtige decors aan de Adriatische kust om de stad King’s Landing uit R.R. Martin’s verhalen tot leven te wekken. Je moet wel een beetje je fantasie gebruiken. De computer maakte sommige filmsets haast onherkenbaar. Maar dat maakt de speurtocht misschien extra leuk. Ben je Game of Thrones-fan maar heb je liever de Spaanse zon? Misschien is Sevilla dan iets voor jou. In het Koninklijk paleis kan je de watertuinen van Dorne vinden. En ook leuk; in de ruïnes van het Italica amfitheater herken je de befaamde Dragon Pit uit Kings Landing.

Lees ook:  Waarom moet je jouw reisverzekering op maat samenstellen? 

4. Londen, Verenigd Koninkrijk

In Londen combineer je jouw liefde voor witte doek met alle andere dingen die de hoofdstad van Engeland te bieden heeft. Harry Potter bezocht door de jaren heen zo’n beetje heel Londen, maar ook Bridget Jones’ appartement (Borough Market) en James Bond (o.a. 10 Trinity Square) deden London aan. Verder kunnen de romantische comedy-lovers hun hart hier ook ophalen in de wijk Notting Hill (gelijknamige aan de rom-com kaskraker) en voor de filmlocaties van Love Actually.

5. Parijs, Frankrijk

Parijs is niet alleen de stad van de liefde. Het is ook de stad van de romantische, dromerige en nostalgische films. Zo kan je in het noorden van de stad je ten minste zes locaties vinden die je uit Amelie (2001) zou kunnen kennen. Het treinstation ‘Gare Montparnasse’ herken je als je de film Hugo (2011) gezien hebt. Uit datzelfde jaar komt ook Midnight in Paris met Owen Wilson. Dat is misschien wel de leukste wandeling, want van deze film vind je letterlijk tientallen draailocaties terug in de stad. Absoluut last but not least: Emily in Paris is momenteel dé serie waarbij je Parijs ziet ‘avant la lettre’, zoals de Fransen zouden zeggen.

Foto header via iStock, credits: Ekaterina Chizhevskaya

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy