Face mist gemaakt van afvalwater om fossielvrije waterstof te belichten… Say what? 

by Redactie

First things first, face mist… wat is dat precies zullen velen van jullie wellicht denken. Een face mist is een spray die speciaal is ontworpen om de huid te verfrissen, te hydrateren en te revitaliseren. Handig op warme dagen en bijvoorbeeld na een work out. Maar om voor zo’n product industrieel afvalwater als hoofdbestanddeel te gebruiken… dat klinkt niet bepaald als muziek in de oren? En toch is dat het geval bij de ‘Industrial Emissions Face Mist’ in een speciale campagne van energiebedrijf Vattenfall.

Hoe zit dat dan precies?

Het industrieel afvalwater dat verwerkt is in de Face Mist is afkomstig van een fabriek die gebruik maakt van fossielvrije waterstof. De uitstoot van deze brandstof is zo schoon, dat het verwerkt kan worden in de verfrissende mist voor het gezicht. Het gebruik van fossielvrije waterstof in industriële processen heeft de potentie om de uitstoot van de industrie aanzienlijk terugdringen, bijvoorbeeld bij staalproductie. De staalproductie is  verantwoordelijk voor zo’n zeven procent van de CO2-uitstoot ter wereld. Vattenfall werkt in Zweden samen met staalfabrikant SSAB en mijnbouwbedrijf LKAB aan fossielvrij staal, in het HYBRIT-project.

Op weg naar een schonere en duurzamere toekomst

Niemand minder dan model (en pleitbezorger van het klimaat) Cara Delevingne is het gezicht van het nieuwe beautyproduct. Doel van de campagne? De potentie van fossielvrije waterstof laten zien, benadrukken dat bij het gebruik ervan alleen water wordt uitgestoten. De ‘Industrial Emissions Face Mist’ is gemaakt van echt afvalwater van het staalproductieproces van de HYBRIT-centrale in Luleå. Het mooiste is natuurlijk anderen te inspireren om samen op weg te gaan naar een schonere en duurzamere toekomst.

Lees ook:  In business: je branding optimaliseren, dat doe je zo

Face mist gemaakt van afvalwater om fossielvrije waterstof te belichten… Say what?

Knipoog

De Industrial Emissions Face Mist-campagne is een knipoog naar de communicatiestijl van de beauty-industrie. Oftewel; de face mist is geen commercieel product en zal niet verkocht worden: het is slechts in beperkte oplage beschikbaar. Op www.vattenfall.nl/waterstof kunnen mensen tot uiterlijk 1 augustus gratis kans maken op het product. Hier is ook meer achtergrondinformatie over de campagne en de samenwerking met Cara Delevingne te vinden. Aanrader om een kijkje te nemen (én kans te maken)!

Face mist gemaakt van afvalwater om fossielvrije waterstof te belichten… Say what?

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy