Boost je zelfvertrouwen en bespaar tijd: ‘high maintenance’ dingen om te doen om ‘low maintenance’ te blijven

by Emma

In een wereld waar tijd en geld door onze vingers lijken te glippen, is het belangrijk om manieren te vinden om voor onszelf te zorgen zonder rood te komen staan of uren voor de spiegel door te hoeven brengen. Het liefst houd je een ‘low maintenance’ levensstijl aan. Maar dat betekent niet dat je jouw zelfverzorging verwaarloost. In tegendeel. Door ‘high maintenance’ dingen te doen met een ‘low maintenance’ aanpak krijg je het beste van beide werelden: efficiënte en effectieven manieren om je zelfvertrouwen te vergroten en kostbare tijd te besparen. Hier lees je hoe je dat doet.

Stroomlijn je verzorgingsroutine

Een verzorgde uitstraling behouden hoeft geen tijdrovende klus te zijn. Investeer daarom in een veelzijdig kapsel dat weinig styling vereist en waar je niet continu voor naar de kappersstoel hoeft terug te keren. Hetzelfde geldt voor je huidverzorging: let vooral op de basis behoeften van jouw specifieke huidtype en kies zorgvuldig welke producten je daarvoor nodig hebt. Zo hebben veel voedende crèmes al bepaalde ingrediënten in zich die je niet ook nog los hoeft toe te voegen aan je huidverzorgingsregime. Wat niet mag ontbreken is een goede moisturizer en zonnebrandcrème, verder vul je slechts aan wat je nodig hebt. Omarm een minimalistische benadering die gericht is op het verbeteren van je natuurlijke kenmerken zonder overmatig gedoe.

Prioriteer fitness die bij jou past

Zorgen voor je fysieke welzijn is essentieel – maar wanneer de drukte en stress toeslaan, ook zó vergeten. Toch: wie nú regelmatig beweegt, merkt daar juist op de lange termijn effect van. Voeg daarom regelmatige lichaamsbeweging toe aan je routine, of het nu gaat om de sportschool, hardlopen of bijvoorbeeld yoga. Het belangrijkste is vooral dat je iets vind dat je leuk vindt en echt bij je past. Het is immers beter om regelmatig kleine bewegingen te doen, dan onregelmatig heel zwaar te sporten. Het kan voordelig zijn om in een kleine smart tracker te investeren, die je gezondheid monitort en kan vertellen waar je je aandacht op moet vestigen. Ook fijn om je progressie mee te zien, wat je weer dagelijks extra zal motiveren en je zelfvertrouwen zal verhogen.

Lees ook:  Dit zijn de drie leukste – en vaak vergeten – stedentrips met de nachttrein

Focus je op je mentale wereld

En net zoals je leert bewegen, mag je ook leren tot rust te komen. Dit kan betekenen dat je één keer per jaar naar een wellness retreat gaat. Misschien niet helemaal zo leuk als een ‘normale’ vakantie, maar de impact kan vele malen groter zijn. Een andere optie is het inschakelen van hulp van een coach of therapeut. Een maandelijkse check-in doet wonderen – en het geeft jou de mogelijkheid om voor jezelf op orde te stellen waar je mee zit, en waar jouw behoeften liggen. En als we kijken naar je dagritme, dan kom je de gehele dag beter door als je ’s ochtends niet gelijk je telefoon grijpt, maar eerder pen en papier. Zo kan je een intentie voor de dag opschrijven, gewoon hoe je je voelt, of een to do lijstje om je gedachten op orde te brengen.

Foto header via iStock, credits: ALLVISIONN

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy