5 x de mooiste natuurplassen in Nederland voor een frisse duik 

by Jill Buitenhuis

Hoe fijn is het om op warme zomerse dagen naar het water te gaan, een frisse duik te nemen en lekker af te koelen? Wij doen niets liever. Daarom hebben we de vijf mooiste natuurplassen in Nederland voor je op een rijtje gezet, zodat je genoeg inspiratie hebt voor komende zomer. Huur een sloep, neem je handdoek mee en ga er lekker op uit in eigen land.

Loosdrechtse Plassen

Gelegen in de provincie Utrecht vind je de Loosdrechtse Plassen. Een prachtige plek waar je alles vindt wat je nodig hebt op een warme zomerse dag. Je kunt hier een boot huren en lekker over de plassen varen. Laat je verrassen door de mooie, smalle waterstraatjes vol gekleurde bloemen, groen en gezelligheid.

Vlietland

Vlietland, ook wel de riviera van de randstad! Het hart van Vlietland wordt gevormd door drie meren. Daaromheen vind je bossen, kreken en een parkachtig landschap. Een heel fijne plek om naartoe te gaan met kinderen. Houd je van watersporten? Ook dan zit je hier helemaal goed. Boek een huisje hier in de buurt of ga lekker kamperen en geniet van deze mooie omgeving.

De Friese meren

De Friese meren mogen niet ontbreken in dit rijtje van mooiste natuurplassen. Je hebt in dit gebied veel keuze tussen verschillende wateren waar je meteen een vakantiegevoel van krijgt. Den bijvoorbeeld aan Langweer, Makkum, Lemmer en Sneek. Het is ook de perfecte plek wanneer je houdt van varen of zeilen. Een leuke tip? Maak er een Elfsteden-water-tocht van en bezoek iedere dag een nieuw meer. Zo maak je er een avontuur in eigen land van en zie je zo veel mogelijk van dit prachtige natuurgebied.

Lees ook:  Revolutionaire waterfiltertechnologieën: puur drinkwater voor thuis

De Maarsseveense plassen

Weer een prachtige plek in de omgeving van Utrecht waar je de zomerdagen goed doorkomt en urenlang kunt vertoeven. Je hebt hier ruime ligweiden, zandstranden en zelfs een waterspeeleiland voor de kleintjes met een glijbaan. Er is echt voor ieder wat wils. Wil je er een weekendje tussenuit? Je vindt hier ook leuke vakantiehuisjes direct aan het water!

Het Veerse Meer

Een watersportparadijs voor zeilers, duikers, vissers, kanoërs en zwemmers: het Veerse meer. Hier geniet je volop van de prachtige natuur, fijn water en hele gezellige, idyllische dorpjes dichtbij het meer. Houd je van vogels? Laat je verrassen door zangvogels zoals de nachtegaal en de wielwaal. Ben je meer een wandelaar of fietser in plaats van een zwemmer? Door de diversiteit in het heerlijk wandelen en fietsen rondom het Veerse Meer. Ga er op uit en boek een nachtje in een van deze waterlodges voor de ultieme Veerse beleving.

Foto header via iStock, credits: Nisangha

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy