3 x tips voor hoe je zonder stress op autovakantie gaat

by Redactie

Leuk zo’n autovakantie in Europa, maar minder leuk wordt het als je niet goed voorbereid op weg gaat en je voor allerlei verrassingen komt te staan. Helemaal als je met kids op vakantie gaat, is dat het laatste waar je daar op zit te wachten. Plus… “keep on mind” dat de vakantie al begint wanneer je in de auto stapt, toch? Dus beter om dan ook alle facetten zo gunstig mogelijk te maken. Want met stress in de auto kom je nergens. Niet leuk voor jezelf én je mede-vakantiegangers. Hoe dat aan te pakken? Wij geven tips voor een autovakantie zonder stress!

Volle tank

Met de benzineprijzen van dit moment is het niet bepaald een pretje om je auto vol te gooien. Maar liever een volle tank dan een lege tank op een snoeihete autostrada. Houd dan ook altijd goed in de gaten hoe vol je tank is en waar het dichtstbijzijnde tankstation is. Tip is zeker om toch even van de snelweg af te rijden wanneer je je tank moet volgooien. Langs de snelweg liggen de prijzen doorgaans een stuk hoger dan in een dorpje net van de snelweg af. Hetzelfde geldt natuurlijk voor wanneer je een elektrische auto rijdt. Ook daar is het van belang vooraf al een beetje een planning te maken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. En ook de bijbehorende stress.

Opdelen in stukken

Moet je meer dan 1000 kilometer rijden om op je bestemming te komen? Dan is het aan te raden om je reis in stukken op te delen. Rijd dus niet in één keer naar je vakantieoord, maar doe er twee, misschien wel drie dagen over. Dan kom je ook uitgerust aan. Wel zo fijn en bovenal veilig. Slim is om van tevoren al te kijken (en boeken) waar je gaat overnachten tijdens je reis. Dan weet je zeker dat je een plek hebt én je hebt een einddoel van de dag. Dat maakt het reizen ook een stuk transparanter. Met name met jongere kids is dit een aanrader. Structuur is key!

Lees ook:  Review vernieuwde Mazda CX-30: (Japans) minimalisme staat voor less is more

Eten en drinken voor onderweg

Essentieel voor een autovakantie is genoeg drinken mee te nemen én voor lekkere en gezonde snacks te zorgen. Natuurlijk is het lekker om elke twee uur even te stoppen en een verse koffie te scoren, maar zelf meegenomen snacks zijn altijd slim. Denk aan appels, bananen, een zak krentenbollen, snoepjes, koekjes, pakjes drinken, en ga zo maar door. Wordt honderd procent gewaardeerd door de bestuurder van de auto én de passagiers. Helemaal als je in een file belandt en je de honger die zo ontstaat kan stillen.

Last but not least, geniet vooral van het mooie landschap om je heen. Muziekje aan en heerlijk roadtrippen. Niets lekkerder dan dat toch?

Foto header via iStock, credits: BalanceFormcreative

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy