Review Roomba Combo i8+: je ideale huisgenoot die stofzuigt én dweilt

by Petrick de Koning

Als ik heel eerlijk ben, heb ik een broertje dood aan schoonmaken. Ik houd mezelf voor dat het niets met luiheid te maken heeft, maar of dat helemaal klopt… Hoe dan ook ben ik geen ster in stofzuigen, dweilen en ander huishoudelijk werk. Toen ik over de Roomba Combo i8+ robotstofzuiger en dweilrobot van iRobot hoorde, was ik direct getriggerd. Dat klinkt ideaal, en geloof me, dat is het ook.

De robot, een fikse schijf op wieltjes, arriveert in een gigantische doos, want naast de robot krijg je een stationary (die ook het stof en vuil opslaat) en allerlei accessoires, zoals een extra waterreservoir en de dweil natuurlijk. Monteren en installeren is best een puzzel die je met de instructies toch relatief makkelijk legt. Ook het downloaden van de besturingsapp gaat voorspoedig. Tijd om aan de slag te gaan (de robot dan…).

Werken in een doolhof

Je stuurt de Roomba Combo eenvoudig aan met de app. En het zal er de eerste keren best gek uitgezien hebben dat ik in huis achter het ding aanliep. Echt tijdwinst was er toen nog niet, maar ik hoefde in ieder geval niets te doen. Ik was heel nieuwsgierig hoe het precies werkte. Ook wilde ik graag zien hoe hij met de vele obstakels in huis omging. Ik woon niet eens heel klein, maar merkte dat het toch een aardig doolhof van stoelen, tafels, bank, piano etc. is.

Volhardend apparaat

Dweilen en stofzuigen leek me een mooie combi omdat ik een houten vloer in de eet/woonkamer heb, waar ook een vloerkleed ligt. Dan is er ook nog de marmeren vloer in de hal. Al me al een gevarieerde landschap om in te werken. De Roomba i8+ draait er zijn hand niet voor om. Maar dat gaat niet vanzelf. Hij moet eerst je huis leren kennen, hiervoor maakt hij Imprint Smart Maps. Het was prettig om te zien hoe slim de sensoren zijn en hoe volhardend het apparaat is als zijn route wordt onderbroken. Je kan ook zogenaamde ‘no mob’ areas instellen zodat je vloerkleed niet zeiknat wordt.

Lees ook:  4 x waarom je een smartwatch zou moeten aanschaffen

Twee taken

Na het ‘mappen’ begint het feest pas echt. Dan kan de iRobot zijn klus op commando klaren. Je start een sessie via de app of plant ze vooraf (zorgt dan wel dat alles gereed is) en je komt weer thuis in een blinkend huis. Je kiest in de app ook makkelijk even voor alleen stofzuigen. Als je de dweil en het waterreservoir installeert, combineert de robot deze twee – voor mij – vervelende taken. De Roomba Combo i8+ weet dan wat er verwacht wordt en gaat aan de slag met twee taken. Voor de luie of relaxte schoonmaker is het fijn dat de (wasbare) dweil zo’n 30 beurten meegaat. Verder wordt al het vuil verzameld in de stationary waar hij zich op oplaadt. Voordeel is dat je het reservoir pas na dik een maand hoeft te legen. Zonder angst voor stof of geurtjes door de AllergenLock zak.

Spic en Span

Eerlijk gezegd is zo’n zuig-/dweilrobot in huis best een ervaring. Zeker in het begin is het wennen, zeker voor de hond. Maar als je ‘m eenmaal geïnstalleerd hebt, en iedereen is gewend, is het echt super dat hij min of meer zelfstandig zorgt de je huis spic en span is!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy