Review Mazda6 20th anniversary edition; een feest om in te rijden

by Petrick de Koning

Als ik heel eerlijk ben, was de Mazda6 me nog niet echt opgevallen. Toch rijdt dit model al weer dik 20 jaar rond op onze wegen. Voor Mazda de aanleiding om dit te vieren met een 20th anniversary edition. En hiervoor hebben ze alle registers opengetrokken. Na deze ervaring zie ik er echt nooit meer een over het hoofd.

Wat meteen opvalt aan de testauto is de gedistingeerde kleur. Mazda levert de feestversie van de 6 met een heel toffe kleur. Artisan red houdt het midden tussen donkerbruin, bordeauxrood en maroon. Een kleur die pure klasse uitstraalt. Zeker als je dat koppelt aan een strak design. De bekende Japanse designtradities zie je terug in de vloeiende lijnen. En toch is de neus ronduit stoer. Al met al is de balans weer gevonden. Soms denk ik wel eens dat het ontwerp van een stationcar (sportbreak in autoterminologie) wel een beetje uitgekristalliseerd is. De designers van Mazda zijn dat gelukkig niet met me eens.

Review Mazda6 20th anniversary edition; een feest om in te rijden

Boordevol details

Stijlvol of zelfs chique geldt niet alleen voor de koets. Als je instapt, komt de luxe letterlijk op je af. Het lichtbruine interieur met nappaleer in verschillende variaties matcht perfect met het artisan red van de buitenkant. Je ziet dat echt overal aandacht aan is besteed. Het logo in de hoofdsteunen gaat me wel wat ver, maar zelfs dat kan omdat het toch wel iets subtiels heeft. Dat geldt zeker voor de stiksels op het dashboard. Van zulke details kan ik echt genieten.

Gekoelde stoelen

Leuk allemaal natuurlijk, maar hoe rijdt de auto nou? Eerlijk gezegd valt daar ook niet echt iets op aan te merken. De 2.5 liter motor heeft met 194 pk echt ruim voldoende power om lekker door te rijden. De zestraps-automaat brengt deze kracht heel soepel over waardoor rijden echt super ontspannen is. In deze warme tijden, is de stoelkoeling een features die wat mij betreft extra applaus verdient.

Lees ook:  Roadtrippen in Lapland met de Mazda CX-5

Review Mazda6 20th anniversary edition; een feest om in te rijden

Compleet uitgerust

Natuurlijk is deze feesteditie uitgerust met alle rijhulpsystemen die maar kunt bedenken. Een HUD zorgt dat altijd precies weet wat er om je heen gebeurt, zonder dat je je ogen van de weg hoeft te halen. Je stuur zit boordevol praktische knoppen en je hebt een scherm in de middenconsole waar je alles kunt regelen. En zoals het Mazda betaamt, stuur je het scherm aan met een praktische knop. Mazda wil niet dat je tijdens het rijden afgeleid raakt. Voor de veiligheid heb je natuurlijk ook lane-assist en een dodehoekmelding in je dashboard en in je buitenspiegel. En zelfs filerijden is dit model niet a-relaxed. De adaptive cruise control houd je veilig op de weg en op afstand van je voorganger.

20 jaar ervaring gebundeld

Tja, het is geloof ik wel duidelijk  dat ik het rijden in deze Mazda6 20th Anniversary edition een feest vond. Alle ervaringen van de afgelopen 20 jaar – en natuurlijk ver daar voor – komen samen in deze auto. Het is voor mij echt een topcombinatie van luxe, comfort, kracht en ruimte. Er rijdt mij nu nooit meer een Mazda6 ongezien voorbij.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy