Ontketen je innerlijke Picasso: leuke tips en trucs om creativiteit in het dagelijks leven te stimuleren

by Emma

Staar je wel eens letterlijk én figuurlijk naar een leeg canvas en weet je niet hoe je je creatieve genialiteit kunt aanboren? Vrees niet! Er zijn genoeg tips die je kunnen helpen je innerlijke Picasso te ontketenen. Dus, zet je baret op, pak je verfkwast (of metaforische equivalent) en lees verder om je creativiteit in je dagelijks leven te superchargen.

Omarm het absurde

Wie zegt dat varkens niet kunnen vliegen? Omarm je wilde verbeelding door het conventionele denken los te laten. Moedig je geest aan om buiten de gebaande paden te dwalen en bizarre ideeën te onderzoeken. Wat als pinguïns de wereld zouden regeren? Wat dacht je van een fiets met vleugels? Het omarmen van het absurde kan leiden tot verrassend inventieve en out-of-the-box oplossingen. En daar mag je best hulp bij vragen hoor: kinderen zijn in deze je grootste leermeester. Je bent vooral opzoek naar nieuwe prikkels, dus ook een museum, theater of bioscoop zijn perfect voor de inspiratie.

Chaos of stilte?

Niet onbelangrijk is het creëren van een ruimte waarin jij – en je creatieve geest – helemaal in gedijt. De één heeft volledige stilte en rust nodig in een geordende ruimte. De ander werkt het beste met muziek en opengeslagen boeken ter inspiratie. Wie weet doe je de beste ideeën op als je buiten bent – of aan het wandelen, zoals de filosofen van vroeger. Kortom: ken jezelf. Probeer het vooral uit.

Vergeet niet te oefenen

Oefening baart? Kunst, ja. Dus helaas, voordat we ergens goed in worden moeten we daadwerkelijk oefenen. En daarin leer je best veel van na-apen. Wil je beter, of meer, schilderen, dan is het geen gek idee om een van jouw favoriete schilderijen eens na te maken. Houd je concentratie wel in de gaten. Probeer na ongeveer een kwartier even afstand te nemen en iets anders te doen. Niets zo belangrijk als een frisse blik.

Lees ook:  Happy Socks X Billionaire Boys Club

Tot slot: onthoud dat creativiteit niet beperkt is tot traditionele artistieke bezigheden. Het is een mentaliteit, een manier om de wereld met frisse ogen en grenzeloze nieuwsgierigheid te bekijken. Dus, omarm het absurde, koester je nieuwsgierigheid, krabbel als een pro en omring jezelf met inspiratie.

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy