Nog op zoek naar een vakantieplan? Dit zijn de meest adembenemende treinreizen door Europa

by Emma

Van besneeuwde bergen tot glooiende heuvels, en van schilderachtige kustlijnen tot een charmante wijngaard: Europa kent een rijke schakering aan landschappen. Dat het ontdekken daarvan de moeite waard is, daar zijn de meesten het wel over eens. Maar waarom zou je deze prachtige uitzichten willen missen door bijvoorbeeld met het vliegtuig te reizen? Met de trein reis je niet alleen duurzamer, maar geniet je ook nog eens volop aan het veranderende landschap om je heen, wat ook wel bekend staat als ‘slow travel’. En in Europa zijn er genoeg bijzondere treinreizen die je kan maken. 

Glacier Express – Zwitserland

Maak een magische reis door het adembenemende Zwitserse Alpenlandschap aan boord van de Glacier Express. Over 291 bruggen en door 91 tunnels neemt deze iconische trein je mee langs een prachtig uitzicht van besneeuwde bergtoppen. Geweldig weelderige weiden en charmante bergdorpjes.

Bergen treinroute – Noorwegen

Bekend als een van de mooiste treinritten ter wereld (aldus Lonely Planet) mag de Flamspoortweg in Noorwegen niet ontbreken op dit lijstje. Tussen Oslo en de haven van Bergen vind je spectaculaire landschappen. Bevroren meren, duistere bossen en gigantische grasvlaktes. Zelfs het hoogste plateau van Europa – de Handangervidda – is te zien tijdens deze reis.

West Highland Line – Schotland

Van Glasgow tot Mallaig word je aan boord van de West Highland Line (zie foto) ondergedompeld in de Schotse Hooglanden. Denk aan groene valleien en mysterieuze lochs. Langs eeuwenoude kastelen met dramatische landschappen (die je kan kennen van de Harry Potter-films). De ongetemde schoonheid is een treinreis waard.

Lees ook:  Elke maand andere specialty koffie in huis met de Koffiebox (+ winactie!)

Bernina Express – Zwitserland en Italië

Deze bekende route begint in Zwitserland en eindigt in Italië – en is een must om mee te maken. De trein rijdt langs verschillende plekken die tot het Werelderfgoed van UNESCO behoren, en voert je door de Alpen over de grens. De Engadin Vallei, de Moreratsch gletsjer en het prachtige Comomeer zijn slechts een paar prachtige uitschieters die je langs deze route kan bewonderen.

Foto header via iStock, credits: Rixipix

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy