Ga je op autovakantie deze zomer? Deze spullen mogen niet ontbreken!

by Redactie

De zomervakantie komt er weer aan, tijd om voorbereidingen voor jouw trip te maken. Ga je net als heel veel anderen op een autovakantie? Dan is een goede voorbereiding zeker een must. Helemaal als je met kinderen op pad gaat. Welke spullen zeker niet mogen ontbreken? Check snel onze lijst:

Het dak op

Ga je zonder vouwwagen of caravan op vakantie? Dan is een dakdrager kopen een absolute must. En voor wie denkt dat je op dakdragers alleen een dakkoffer kan plaatsen, dat is dus zeker niet zo. Op dakdragers kun je namelijk ook fietsen en zelfs een kano plaatsen. Maar een dakkoffer is wel een van de fijnste dingen om er op te plaatsen, helemaal als je een volle auto hebt (qua personen én qua spullen). Doordat je in de koffer heel veel spullen kwijt kan (hoeveel ligt aan hoe groot en zwaar je auto is), is de auto zelf minder ‘packed’. En heeft iedereen nog gewoon genoeg ruimte om een comfortabele reis te maken.

Milieustickers en tolvignetten

In veel landen is het verplicht een milieusticker of tolvignet te hebben. Een tolvignet plak je aan de binnenkant van de voorruit. Zo laat je zien dat je tol betaald hebt voor de (snel)wegen. Een milieusticker is in een sommige Europese landen verplicht als je in een milieuzone rijdt. Met een milieusticker laat je zien dat je auto voldoet aan de gestelde milieu-eisen om in deze zone te mogen rijden. Het is slim om deze vignetten van tevoren al aan te schaffen voor je autovakantie. Op internet kan je snel opzoeken voor welk land je wat nodig hebt én wat van toepassing is voor jou.

Lees ook:  Review Stromer ST3 speed pedelec: topfiets ‘on steroids’

Vermaak tijdens je autovakantie

Een goede playlist mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een lange autorit naar je vakantiebestemming. Maak er zelf een aantal al voordat je gaat (ook voor je kids). En selecteer ook een aantal leuke podcasts voor de afwisseling. Daarnaast doen autobingokaarten het ook altijd goed wanneer je (kleine) kinderen hebt. Vermaak in de dorm van lekkere snoepjes en koekjes mag natuurlijk ook altijd…..

Draagbaar koffiezetapparaat

Goede koffie onderweg… een absolute must! Mooi dat er tegenwoordig heel wat toffe draagbare minipresso’s op de markt zijn, waarmee je superverse en bovenal lekkere koffie kan zetten. Na zo’n kop koffie kan je er gegarandeerd weer wat kilometers tegenaan.

Foto header via iStock, credits: jacoblund

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy