De kunst van de picknick: zo til je jouw buitendiner tot een hoger niveau

by Emma

Het weer wordt warmer, de gemoedstoestand beter en de drang om in de buitenlucht te genieten van een hapje en drankje nóg groter. En wat is er lekkerder dan dat doen op je éigen rustige plekje in een prachtige omgeving, inclusief verrukkelijke lekkernijen? Juist, soms heb je geen behoefte aan een druk terras, maar een dromerige picknick. Met een vleugje creativiteit en een beetje verbeelding worden je picknicks onvergetelijk. Dus pak je mand erbij, en laten we beginnen: zo til je jouw buitendiner tot een hoger niveau.

Locatie, locatie, locatie

Kies een schilderachtige plek waarmee je het rumoer van de stad direct vergeet. Denk aan een serene weide, ergens nabij een glinsterend meer of juist een knus hoekje in het bos – de wereld ligt voor jou, en je kleedje, open. Ga dus op zoek naar verborgen juweeltjes. Een beetje avonturier ziet dit overigens als een goede uitdaging maar ook al een éérste stap van het picknickproces. En wil je liever niet ver, maar wel dat échte picknick gevoel? Zelfs in de stad kun je terecht, als je maar weet waar te zoeken. Zo kan je altijd nog een dak of balkon omtoveren tot geheime picknick spot.

Een fijn dekentje doet wonderen

Leg een levendige, zachte deken neer die iedereen uitnodigt om samen te komen. (Tip: ziet je liever wat knusser met je date? Neem dan een bescheiden dekentje mee…) Met wat aandacht voor de details – zoals een deken vol patronen en kleuren – creëer je een vrolijke sfeer die de gelegenheid weer weerspiegelen. Oh, en vergeet ook niet dat je príma kussens mee kan nemen. Niet alleen ziet dat er prachtig uit, maar het biedt ook de mogelijkheid om de picknick door te zetten naar een avondje sterren kijken.

Lees ook:  8 x Valentijn rode cadeaus

Culinaire bonanza

Oké – dan, wat echt niet mag ontbreken zijn uiteraard goede snacks en drankjes. Je kan het simpel houden met wat fruit, brood en dips, maar ook alles uit de kast halen door een drie gangen menu voor te bereiden (of af te halen). Als je ter verfrissing wat drank meeneemt, vergeet dan ook de wijnglazen niet.

Kom maar door met dat decor

Nu we toch bezig zijn, vergeet dan ook niet een kaarsje – kandelaar – of twee. Voor extra sfeer houd je een picknick bij een boom en bind je er wat lampjes aan. En wie weet zijn er wat bloemetjes te plukken onderweg. Die staan er lief bij in een vaasje op het kleed.

Foto header via iStock, credits: Solovyova

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy