De groene kant van Nederland ontdekken: groene vakantiebestemmingen

by Redactie

Sinds de coronacrisis zijn we steeds vaker in Nederland te vinden, blijkt uit onderzoek van NBTC. Ons eigen huis en leefomgeving bevalt ons wel en we zijn er door de lockdowns achter gekomen dat Nederland eigenlijk ook hartstikke mooi is. Tel daarbij de torenhoge inflatie op en je hebt genoeg redenen om voor een vakantie in eigen land te gaan. Woon je in een grote stad zoals Utrecht, Den Haag of Amsterdam dan kan het zeker lekker zijn om eens de groene kant van Nederland te ontdekken. In andere woorden: wie weet is een duurzaam en groen vakantieadres zoals een vakantievilla Nederland op de Veluwe of op de Waddeneilanden wel iets voor jou. In dit artikel lees je er meer over.

Waarom een vakantievilla Nederland huren überhaupt een goed idee is

Voordat we je meer vertellen over een paar groene bestemmingen in Nederland waar je omringd wordt met natuur moet je weten dat er verschillende manieren zijn om vakantie te vieren in eigen land. Om optimaal van de natuur te genieten, kun je natuurlijk gaan kamperen. Er zijn talloze kampeeradresjes in ons land te vinden. Maar: waarom zou je je eigen comfortabele woning inruilen om te gaan slapen in een tent of caravan? In dat geval is een vakantievilla in Nederland aan te raden. Verspreid over het land vind je meerdere luxe villa’s die ook nog eens duurzaam zijn opgebouwd.

Het grote voordeel van een vakantievilla huren, is dat je direct het gevoel van vakantie hebt. Je ervaart luxe, kunt gebruikmaken van de meest moderne apparaten en geniet van een stijlvol interieur met duurzame elementen. Grote kans dat je daar als woonliefhebber erg blij van wordt. Dergelijke vakantievilla’s zijn daarnaast vaak te vinden in of bij mooie natuurgebieden, zoals het bos, het strand of op een eiland. Alsof dat nog niet genoeg is, heb je vaak de keuze uit diverse fijne extra faciliteiten, zoals een vakantiehuis met een sauna, een hot tub of een bubbelbad. Daar kun je je eigen woning prima even voor inruilen.

Lees ook:  Hollandsch Mooiste #1: Texel

Ontdek het waterrijke Zeeland vanuit een luxe vakantiewoning

Een van de provincies waar je zeker eens naartoe moet gaan voor een heerlijke vakantie in eigen land is Zeeland. Waarom dat zo is? Simpel: Zeeland heeft van alles te bieden voor de diverse vakantieganger. Je vindt er niet alleen zon, zee en strand, maar ook andere prachtige natuur waar water de baas is. Op de verschillende eilanden van Zeeland vind je de mooiste vakantiehuizen waar je met twee, vier of meer personen terecht kunt. Geniet van je eigen woning met aanlegplek voor een bootje of ga voor een grote vakantievilla aan het strand.

In de buurt van de stad en toch groen: de Utrechtse Heuvelrug

In het hart van Nederland vind je de Utrechtse Heuvelrug, een bijzonder natuurgebied met veel verschillende gezichten. Hier vind je van alles wanneer we het hebben over groen: van weilanden tot dichte bossen en van heuvels tot uitgestrekte heides. Het is volgens velen een van de mooiste natuurgebieden van het land. Boek je een vakantievilla op de Utrechtse Heuvelrug dan profiteer je van het beste van twee werelden: je bent én in de natuur én omringd met leuke steden. Wil je dus toch even wat afwisseling dan ruil je je vakantiehuis voor een middagje shoppen in Utrecht of Amersfoort. De ideale combinatie.

Vakantievilla Nederland huren op de Waddeneilanden

Natuurlijk mogen de Waddeneilanden niet ontbreken in deze lijst. Dit bijzondere gebied boven in Nederland is een populaire vakantiebestemming voor toeristen in en buiten Nederland. Dat is zeker niet voor niets het geval, aangezien de eilanden in de Waddenzee (en de Noordzee) veel te bieden hebben. Ieder eiland is uniek: op Texel geniet je van een ruime keuze in luxe vakantievilla’s en kun je uren fietsen. Ga je liever naar een kleiner eiland dan is het aan te raden om een vakantiewoning op Schiermonnikoog of Vlieland te huren. Ieder Waddeneiland heeft zijn eigen charme; tijd om ze allemaal eens te ontdekken.

Lees ook:  5 x Michelinster restaurants op een budget (door heel Europa)

Vakantie vieren in een luxe vakantiewoning op de Veluwe

Tot slot is de Veluwe natuurlijk een gebied waar je absoluut eens vakantie moet vieren. De Veluwe is al jarenlang een van de drukst bezochte bestemmingen van Nederland. Daar moet je dus zeker rekening mee houden wanneer je er een vakantievilla wil huren. Ga je buiten het hoogseizoen en buiten de vakanties dan is het aanbod logischerwijs wat groter. Een vakantie in een luxe vakantiewoning op de Veluwe staat garant voor ontspanning, rust en als je wil activiteit. Je kunt er goed wandelen, fietsen én relaxen. Zo hoort een vakantievilla in Nederland huren toch te zijn?

Foto header via iStock, credits: TasfotoNL

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy