Avonturiers opgelet: ontdek de hidden gems van Scandinavië

by Jill Buitenhuis

Houd je van avontuur en ben je op zoek naar een spannende, uitdagende bestemming voor deze zomer? Dan is Scandinavië de plek waar je deze zomer naar toe wil. De prachtige natuur, afgelegen plekken, kabbelende rivieren en indrukwekkende berglandschappen zijn echt een must-visit voor avonturiers. Lees onze tips om de hidden gems van Scandinavië te ontdekken, zodat je jouw adrenaline-route alvast kunt uitstippelen en deze zomer op een actieve manier helemaal tot rust komt.

1. Het Kungsleden wandelpad, Zweden

Het Kungsleden wandelpad is een traktatie voor natuurliefhebbers die houden van ongerepte schoonheid en wildernis. Dit 450 kilometer lange pad slingert door het adembenemende Zweedse Lapland, langs gletsjers, bergtoppen en kristalheldere meren. Een prachtige uitdaging voor de echte wandelaars.

2. De Faeröer-eilanden, Denemarken

voor een vakantie waarbij je niet veel andere mensen tegen wil komen, ga je naar de betoverende Faeröer-eilanden in Denemarken. Je wordt hier verrast door de woeste kliffen, de groene heuvels en indrukwekkende watervallen. Echt een plek om naar toe te gaan wanneer je op zoek bent naar de stilte van de natuur en op een actieve manier bij wil komen.

3. Rondane Nationaal Park, Zweden

Dit is een van de oudste nationale parken van Noorwegen en een paradijs voor hikers. Er zijn hier talloze wandelroutes die je kunt verkennen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je je gaat vervelen in dit prachtige landschap. Het is er rustig, stil en je hebt zelfs de mogelijkheid om wilde dieren zoals rendieren en elanden te spotten.

4. Trolltunga, Noorwegen

Trolltunga, ook wel de tong van de trol, is een van de meest spectaculaire wandelbestemmingen in Noorwegen. Wanneer je besluit om hier naar toe te gaan, moet je er wel rekening mee houden dat het een zeer uitdagende hike gaat worden. Onderweg word je beloond met panoramische uitzichten op fjorden, gigantische berglandschappen en watervallen. Een echte must voor de gevorderde hiker.

Lees ook:  Bier-reis door eigen land

5. De Hoge Kust, Zweden

Deze plek heeft een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, maar is nog steeds een plek waar je je helemaal terug kunt trekken van alles en iedereen. Een plek om je hoofd leeg te maken, zonder te lang met jezelf in een huisje te hoeven zitten. Want wanneer je hier aankomt, wil je meteen op avontuur. Wederom vind je hier rustige bossen, ruige kliffen en ben je omringd door schilderachtige eilanden. Het is ook de ideale plek voor avonturiers die houden van op het water zijn. Je kunt hier bijvoorbeeld kajakken en vissen in de kristalheldere meren. Hoe fijn, uren turen naar het water en niet gestoord worden?

Foto header via iStock (van het Kungsleden wandelpad in Zweden), credits: Morgan Soderstrom

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy