5 x de tofste food spots in Rotterdam

by Merit van der Kuijp

Rotterdam staat bekend om zijn bruisende centrum. Waar je ook een enorm breed scala hebt aan de meest leuke, lekkere food spots. Of je nu een simpel tentje zoekt om binnen een half uurtje weer weg te zijn, of een chic of trendy restaurant waar alles tot in de puntjes is verzorgd. Er is voor elk wat wils. Wij tippen onze top 5 van toffe food spots in de Maasstad.

Kaat Mossel

Kaat Mossel is een iconisch restaurant gelegen in een prachtig historisch pand aan de jachthaven van de Admiraliteitskade. Sinds 1990 is Kaat Mossel een begrip onder de Rotterdammers voor de mosselen. Toch komt men er niet alleen voor de mosselen. Kaat mossel biedt een brede menu kaart met verse schelpdieren en visgerechten, bereid op traditionele wijze. Mocht je geen visliefhebber zijn bieden ze ook een heerlijke huissteak aan. En als kers op de taart zijn er naast de reguliere kaart altijd gerechten buiten de kaart om.

Bij de heerlijke gerechten hebben ze ook een breed assortiment aan wijn. Je kan zelf iets uitkiezen van de kaart maar een aanbeveling vanuit hun expertise is ook zeker mogelijk. De bediening is naast de heerlijke gerechten echt een van de sterkste punten van het restaurant. Je krijg een warm welkom en ze stellen je meteen op je gemak. Voor een kleine babbel tussen het werken door zijn ze altijd in!

In de Keuken van Floris

Ben je opzoek naar unieke, leerzame, gezellige avond met lekkere en bijzondere gerechten? Dan ben je bij In de keuken van Floris aan het juiste adres. De chef-kok, Floris Versluijs, brengt zijn liefde en passie voor het koken met lokale en seizoensgebonden ingrediënten terug in zijn gerechten. Het restaurant biedt een tien gangenmenu aan. Hierin bepaald de chef wat je eet. Dit restaurant is dus niet gericht op de moeilijke eters. Eet je geen vlees, geen vis of eet je vegetarisch kan hier wel rekening mee worden gehouden.

Lees ook:  Waar je op moet letten bij de aankoop van je eerste machine

Bij het menu wordt een champagne- of fruitsappenarrangement aangeboden. Andere dranken hebben zij ook niet in huis. Mocht je nog naar huis moeten rijden, of wil je niet zoveel (alcohol) drinken kan je kiezen voor een BOB-arrangement.

Na ontvangst op een vast tijdstip, het champagne aperitief en de amuse wordt er iedere 25 minuten een gerecht geserveerd. Deze gerechten worden allemaal in de open keuken gemaakt. Zo kan je bijna iedere stap volgen en kan je je de hele avond vermaken met alleen al kijken naar hoe alle gerechten worden gemaakt.

Op zoek naar een unieke culinaire ervaring in Rotterdam? Dan mag een bezoek aan de keuken van Floris zeker niet ontbreken.

Eetcafé Opa

Met vrienden bij kletsen onder het genot van een heerlijke cocktail, een hapje eten, lekker dansen op de dansvloer of even lekker lunchen? Het is allemaal mogelijk bij Eetcafé Opa. Het eetcafé is gelegen aan de Witte de with straat, dé bruisende uitgaansstraat onder de Rotterdammers.

Aan lekkere plekjes om te zitten is geen gebrek. Je kan plaats nemen aan de bar, op de banken, aan de hoge tafels of boven. Door alle gezellige zithoekjes en de levendige bar wordt een gezellige ambiance gecreëerd. Zodra je hier binnen komt voel je je meteen op je gemak. Het menu van Opa biedt een breed scala aan gerechten. Probeer de salade geitenkaas als voorgerecht malse maiskipfilet of de truffelrisotto als hoofdgerecht eens! Ook de desserts zijn heerlijk, met persoonlijke favoriete de snickerbar.

Mocht je nu niet kunnen kiezen tussen alle gerechten heeft Opa het Opa’s delen geïntroduceerd. Ze hebben dit voor zowel voor-, hoofd- als nagerechten. Zo kun je samen met je gezelschap een selectie van de gerechten samen proberen. Echt een aanrader wat mij betreft!

Lees ook:  Een app die meet hoe ‘hangry’ je bent

Op donderdag, vrijdag en zaterdag gaan rond half 11 de tafels aan de kant en wordt de dansvloer geïntroduceerd. Vanaf dat moment is het echt een groot feest!

Brasserie Pierre

De Franse Brasserie Pierre is een plek waar gastronomie en gezelligheid samenkomen. Het restaurant staat bekend om zijn verfijnde gerechten en warme ambiance. Daarnaast is de inrichting modern, maar toch intiem. Deze plek is perfect om met je geliefde te komen, of om lekker met vrienden bij te kletsen.

Het menu van Pierre is net even een stapje hoger dan een gemiddeld genomen restaurant in Rotterdam. Zo kan je er coquilles, grand coq au vin, grand boeuf bourguignon en grand poisson en cocotte eten. Voor de simpelere eter hebben ze ook burgers of risotto op de kaart staan.

Liever alleen even wat drinken met een kleine snack om op het terras van de zon te genieten? Ook dat is mogelijk bij Brasserie Pierre.

Rozey

Over Rozey hebben we al eerder geschreven. Naar mijn mening is Rozey het beste vegan restaurant in Rotterdam. Als je binnenkomt kijk je je ogen uit door het prachtige interieur. Bij Rozey werken ze met een all inclusive menu. Vanaf 32,50 kun je genieten van een heerlijk verzorgde lunch waarbij je onbeperkt kan bestellen van het brede assortiment aan heerlijke gerechtjes. Daarnaast zijn ook de drankjes inclusief.

Rozey is het eerst restaurant in Nederland waar je de hele middag of avond onbeperkt kan genieten van de vegetarische of veganistische gerechtjes. De verhouding tussen de vegetarische en veganistische gerechten is 50/50.  Mocht je veganistisch of vegetarisch eten, of lijkt het je een leuke ervaring om te zien hoe er gespeeld kan worden met vlees alternatieven, reserveer dan vooral je plekje bij Rozey in Rotterdam!

Lees ook:  Review: de Phatfour, een fat e-bike van Nederlandse bodem

Illustratie header via iStock, credits: Alexandr Bakanov

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy