4 x de leukste beachsports voor deze zomer

by Jill Buitenhuis

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is hij er! De warmte van de zon zorgt er bij iedereen voor dat we weer lekker naar buiten willen, gezellige dingen willen doen en naar het strand willen. En wat is er nou leuker dan naar het strand gaan met vrienden, of met je gezin, en lekker een balletje te trappen, slaan of juist een heel ander soort sport te beoefenen? In dit artikel delen we de leukste beachsports, zodat je deze zomer genoeg inspiratie hebt om je te vermaken op het strand en lekker je energie kwijt te kunnen!

1. Beachvolleybal

Dé activiteit die natuurlijk niet mag ontbreken in dit lijstje: beachvolleybal. Maak je eigen volleybalveld in het strand en geniet lekker van de sfeer die er ontstaat tijdens een potje volleybal. Je bent namelijk niet alleen lekker calorieën aan het verbanden tijdens dit spel, maar vooral plezier aan het maken met vrienden. 

2. Beachyoga

Heb je een drukke dag gehad op werk en besluit je om lekker de auto naar het strand te pakken? Sluit de dag af met deze heerlijke ontspannende en rustgevende strandactiviteit: beachyoga! Met je blote voeten in het zand en het geluid van de golven van de zee op de achtergrond, komt je geest direct in een ontspannende status. Neem een matje mee en check even helemaal uit. De positieve energie van de natuur zorgt er na je beachyoga-sessie ook meteen voor dat je alles weer aan kunt!

3. Ouderwetse strandspellen

Naast de bekende beachsports zijn er ook veel leuke en gezellige strandspellen die je gemakkelijk kunt spelen met familie. Onze eerste tip: kijk eens om je heen naar wat je allemaal al voor handen hebt. Drinken jullie gezellig een biertje? Maak een parcours van bierflesjes, waar je 20 keer omheen moet draaien, om vervolgens als eerste het water in te duiken. Wie de minste coördinatie heeft, valt en als laatste in het water is, trakteert iedereen op een lekkere pizza van de strandtent iets verderop! Ook kun je in het zand zelf een Twister-veld maken, door grote cirkels te maken en er bijvoorbeeld verschillende schoenen, handdoeken, etc. in te leggen die gelijk staan aan de kleuren van het originele bord. Kies een spelmaster uit en hoppa, heel veel plezier gegarandeerd! 

Lees ook:  Review Moccamaster KBG Select: filter koffie in een design jasje

4. Suppen

Je hebt vast al weleens mensen door de grachten zien suppen, maar wist je dat suppen ook superleuk is op zee? Wel een stuk uitdagender dan op het rustige grachten-water, maar daarom des te leuker! Zorg ervoor dat je bord goed is opgeblazen, want wanneer dit niet het geval is wordt het een lastige klus. Beweeg je lekker over het water samen met vrienden en geniet van het uitzicht dat je hebt op zee wanneer je om je heen kijkt. 

Foto header via iStock, credits: microgen

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy