3 x zo ga je zelfverzekerd de zomer door

by Redactie

Het is helemaal niet zo raar dat we kleding onze mood van de dag wel eens laten bepalen. Onderzoekers hebben zelfs ontdekt dat de vibe van de kleding die je draagt een zeker effect heeft op je zelfvertrouwen. En breder; op hoe je je voelt, denkt en gedraagt. Dat die gevoelens het hele jaar door kunnen veranderen weten we ook. En ondervinden we ook vaak genoeg. Zo krijgen veel mensen bij het naderen van de zomer vaak stress om het feit dat ze dan weer in zwemtenue moeten. Een paar tips om zelfverzekerd de zomer door te gaan, zijn dan ook waarschijnlijk altijd wel welkom. Waarvan akte…

Houding

Een van de belangrijkste onderdelen van je zelfverzekerd voelen in je outfit (en in je lijf) is de manier waarop je staat en beweegt. Je lichaamstaal vertelt immers hoe onzeker je bent. En nu moet je niet denken dat je niet onzeker mag zijn. Zeker niet. Dat is haast ook onmogelijk. Maar door er bewust mee bezig te zijn kan je je wel echt beter voelen én dat ook uitstralen. Zet je voeten recht op de grond, sta stevig en met een rechte rug. En wanneer je praat mag je je handen gebruiken om jezelf beter te kunnen uitdrukken. Think Italian…. Wanneer je je zekerder voelt over je houding, kan je je outfit daar ook op aanpassen. Veel mensen met een slechte houding of die heel erg onzeker zijn die dragen vaak losse kleren om zo te kunnen verbloemen. Zonde!

Strak in het pak

Een goed pak is een outfit die het zelfvertrouwen van bijna iedereen doet stijgen. Als je je in een pak kleedt, zie je er gelijk bijzonder uit. Je voelt je zelfverzekerder en hebt daardoor meer zelfvertrouwen. Zowel een damespak als herenpak heeft dat effect. En het leuke is dat je een pak zowel in de winter als in de zomer kan dragen. In de zomer zijn er zelfs prachtige, linnen pakken in leuke felle kleuren. Waardoor je nog stralender de zomer door kan gaan. Wil je je dus zelfverzekerd voelen…. probeer dan eens een pak!

Lees ook:  7 x de beste podcasts tegen verveling

Pik een festivalletje mee

Een derde tip is om in de zomer een keer naar een festival te gaan. Waarom? Omdat op een festival eigenlijk altijd alles mag en kan qua outfit. De perfecte plek om je te vergapen aan alle soorten mensen die er zijn én vooral mógen zijn. Het is ook het uitgelezen moment om zelf eens helemaal uit te pakken en de meest extravagante outfit aan te trekken die je thuis hebt hangen. Ook tof; scoor een leuke outfit voor een festival. Dat zijn de meest uitdagende shoptripjes om te maken.

Illustratie header via iStock, credits: Olga Strelnikova

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy