Zo houd je het plezier én de levendigheid in je liefdesleven

Zo houd je het plezier én de levendigheid in je liefdesleven

Wat zijn de sleutels voor een geslaagd liefdesleven? Misschien wel één van de moeilijkste vragen binnen een relatie. En waarop het antwoord zeker niet bestaat uit hapklare brokken. Hoe verhouden de spanning van erotiek en seks zich tot de behoefte aan veiligheid en geborgenheid? Iets waar een van de grootste experts in moderne liefdesrelaties, Esther Perel, zich ook dagelijks mee bezig houdt. Wij geven alvast wat handvatten.

Geborgenheid

Hoewel een vaste relatie een vorm van zekerheid geeft, is onzekerheid een groot deel van onze relaties. En met name het vinden van de juiste balans daarin. We willen zowel veiligheid als spanning in een relatie. Een combinatie die misschien soms wel onmogelijk lijkt. Toch is geborgenheid essentieel om ook spanning er in te kunnen houden. Je kan vaak pas echt intiem zijn wanneer je een diepe verbintenis hebt met iemand anders. Zorg dus dat je geïnteresseerd in elkaar bent en blijft. Op mentaal, sociaal, emotioneel en uiteindelijk ook seksueel gebied…

Wildheid

Seksualiteit is over het algemeen een positieve, relatieversterkende en lustgevende factor binnen een relatie. Maar dan moet je relatie wel in balans zijn. Ook hier is het weer een kwestie van zoeken naar de juiste balans. Van enerzijds seksuele energie, passie en wildheid en aan de andere kant eenvoudig bewegingloos oogcontact maken. Wat soms zelfs wel hetzelfde effect kan opwekken. En ja, je mag hierin zeker ook de randjes opzoeken. Misschien is tantra wel iets voor jou? Of wellicht zou je wel eens willen experimenteren met bondage? Kijk én luister vooral naar elkaars wensen hierin.

Lees ook:  4 x zo krijg je plezier in thuisfitness

Communicatie

Deze laatste klinkt wellicht als een open deur, maar is een absolute must voor een geslaagd liefdesleven. Zonder communicatie, en dan bedoelen we écht luisteren en praten met elkaar, geen verbinding. Het is ontzettend belangrijk om elkaar echt te begrijpen en op een constructieve manier aan te geven wat je wel of niet fijn vindt. Wanneer jij en je partner goed kunnen communiceren samen resulteert dit zeker in minder conflicten en juist meer steun. En dat geldt voor de communicatie op alle niveaus, ook die van de seksuele communicatie binnen je relatie.

Foto header via iStock, credits: Prostock-Studio

0 comments on “Zo houd je het plezier én de levendigheid in je liefdesleven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *