Wat doe je als je het gevoel hebt dat je partner vreemdgaat?

Wat doe je als je het gevoel hebt dat je partner vreemdgaat?

In een relatie kun je natuurlijk tegen verschillende dingen aanlopen die je moeilijk vindt om te bespreken, of om er een oplossing voor te vinden. Een van die dingen: je hebt het gevoel dat je partner interesse heeft in anderen en misschien zelfs vreemdgaat. Een erg lastige situatie, die voor veel onzekerheid en achterdocht kan zorgen wanneer je deze gevoelens niet uitspreekt. In dit artikel bespreken we de psychologie achter interesse krijgen in anderen terwijl je in een relatie zit, en hoe je dit bespreekbaar maakt in je relatie.

Wat zit erachter?

Volgens seksuologen zijn er verschillende redenen die achter vreemdgaan zitten. Denk bijvoorbeeld aan het gebrek aan intimiteit binnen de relatie. Wanneer een van de twee het gevoel mist dat de ander hem/haar aantrekkelijk vindt, wordt de kans groter dat het gevoel buiten de relatie gezocht wordt. Ook wanneer het vlammetje in de relatie gedoofd is en je uit verbinding bent met elkaar wordt de kans vergroot. Een andere reden: spanning en sensatie. De verleiding van het nieuwe, gewild worden door een ander dat je eigen partner, zorgt voor ontsnapping aan de realiteit en kan iemand veel zelfvertrouwen geven.

Tekenen

Het grootste teken dat je kunt krijgen is je eigen gevoel dat je wat probeert te vertellen. Voel je dat er iets niet klopt? Luister naar dat gevoel. Andere tekenen die er misschien op wijzen dat je partner vreemdgaat:

  • Je partner gedraagt zich ineens anders en komt structureel later thuis dan normaal
  • Hij/zij begint er steeds vaker over dat seks met een ander toch gewoon moet kunnen?
  • Je partner krijgt ‘stiekem’-gedrag.
  • Hij/zij wil steeds minder met je naar bed
Lees ook:  Maak kans op een wel heel bijzonder avontuur op zee (samen met Talisker whisky)!

Hoe pak je het aan wanneer je vermoedens hebt?

Het is misschien een open deur intrappen, maar het allerbelangrijkste is om er samen over te praten. Praten is de makkelijkste oplossing, maar het moeilijkst om daadwerkelijk uit te voeren. Spreek uit wat het gedrag van de ander met je doet en benoem specifieke situaties waarin dat gevoel opkomt. Wanneer de relatie goed zit, zal je partner alleen maar willen dat je je niet onzeker voelt en samen aan het gevoel willen werken.

Foto header via iStock, credits: Tatyana Antusenok

0 comments on “Wat doe je als je het gevoel hebt dat je partner vreemdgaat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *