Nice to meet: de Alpine A290, dé elektrische sportwagen van 2024

by Redactie

Zeg je Alpine, dan zeg je snelheid en Franse elegantie. De Franse fabrikant van race- en sportauto’s, opgericht in 1954 (!) door Jean Rédélé, boekt al jaren succes met hun strakke design. ​​Alpine en het merk Renault zijn daarnaast altijd nauw met elkaar verbonden geweest. De carrosserie en frame van de Alpine auto’s werden van een lichte kunststof gemaakt. Waarna er een motor van Renault in werd geplaatst. Vanwege het lichte gewicht kreeg je daardoor een bovengemiddeld prestatie. En nu, zoveel jaar later, lanceren ze de A290, een volledig elektrische sportwagen die vanaf 2024 ook daadwerkelijk de weg op gaat.

Eerste in de “Dream garagE”

De A290 is dus een elektrisch aangedreven sportwagen voor het B-segment dat vanaf 2024 een nieuw tijdperk voor Alpine moet gaan inluiden. Afgelopen week werd het conceptmodel, de Alpine A290_β (A290 bèta), gepresenteerd en dat belooft heel wat. De A290 is de eerste van drie nieuwe modellen in de toekomstige ‘Dream garagE’ van Alpine. En is ontwikkeld om de competitieve geest die in elke bestuurder schuilt wakker te schudden en het begrip ‘sportwagen’ opnieuw te definiëren. Een hele mond vol, maar natuurlijk helemaal in lijn met de EV trend.

Front Nice to meet: de Alpine A290, dé elektrische sportwagen van 2024

Sportwagen voor de stad

De A290_β opent daarmee ook een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Alpine. Het merk betreedt namelijk een nieuwe markt door de ontwikkeling van deze elektrische sportwagen voor de stad. Het ontwerp, de toegepaste materialen en de techniek in de conceptversie tonen de nieuwe invalshoek op elektrische auto’s. Wat daaraan opvalt is dat de auto net zo geschikt is voor gebruik op het circuit als in het dagelijkse leven. Duurzame autosport in optima forma dus.

Lees ook:  Peugeot e-2008: stoere SUV met een elegante Franse touch

Nice to meet: de Alpine A290, dé elektrische sportwagen van 2024

What’s in a name

De keuze voor de naam A290_β? Die is gebaseerd op de naamgevingsstrategie van Alpine. Typenamen van Alpine bestaan altijd uit de letter A en drie cijfers. Het cijfer 2 verwijst naar het B-segment en het getal 90 staat voor het toekomstige Lifestyle-programma van Alpine. De Griekse letter bèta duidt natuurlijk op een tussenfase die leidt naar de productieversie, de A290. De introductie daarvan staat gepland voor 2024.

Dat wordt aftellen naar het nieuwe jaar!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy