Een vakantie naar de Veluwe wordt steeds populairder. Dit zijn de beste plaatsen en routes om te verkennen

Een vakantie naar de Veluwe wordt steeds populairder. Dit zijn de beste plaatsen en routes om te verkennen 

De betoverende Veluwe, gelegen in het hart van Nederland, is een steeds populairdere vakantiebestemming. Met zijn schilderachtige landschappen, dichte bossen en gevarieerde fauna is het een paradijs voor natuurliefhebbers. Dit zijn enkele van de beste plaatsen en routes om te verkennen, zodat je het meeste haalt uit jouw tripje naar de natuur.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Begin je avontuur bij het Nationale Park de Hoge Veluwe, een uitgestrekt natuurgebied dat bossen, heidevelden en zandduinen omvat. Dit kan zowel in de vorm van een ontspannende fietstocht door de goed gemarkeerde paden van het park, of als een safaritocht met gids, met heel wat moois om te zien. Met een beetje geluk spot je majestueuze edelherten of wilde zwijnen. Mis ook het iconische Kröller-Müller museum niet, met wat van Van Gogh’s mooiste werken.

Nationaal Park Veluwezoom

Voor adembenemende uitzichten en serene wandelpaden moet je zijn bij Nationaal Park Veluwezoom. Zo volg je de Postbank Route, die je naar de observatietoren leidt waar je wordt beloond met een panoramisch vergezicht over glooiende heuvels. Dompel je onder in de natuur terwijl je oude bossen doorkruist, wilde paarden tegenkomt en van de frisse lucht geniet.

Kootwijkerzand

De rauwe schoonheid van de grootste zandverstuiving van West-Europa is zeker een bezoekje waard. Deze enorme vlakte van stuivend zand is een lust voor het oog (en ook zeker Instagramwaardig). Ook hier wandel je gemakkelijk over de paden langs het landschap. Tip: tijdens zonsopgang of zonsondergang ontstaat er een betoverend spel van licht en schaduw dat je niet wil missen.

Lees ook:  Veilig op wintersport: tips & tricks

Paleis Het Loo

Iedereen kent het wel, maar heb je het al in het echt gezien? Het stukje koninklijke geschiedenis is omgeven door weelderige tuinen. Volg een rondleiding door de weelderige kamers en leer meer over het verleden of wandel door de zorgvuldig onderhouden tuinen, versierd met fonteinen, standbeelden, en kleurige bloemperken. Ook geen slechte plek voor een afternoon tea, overigens.

Foto header via iStock, credits: jan van der Wolf

0 comments on “Een vakantie naar de Veluwe wordt steeds populairder. Dit zijn de beste plaatsen en routes om te verkennen 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *