Deze kleurrijke bonen vrolijken vanaf nu jouw bord (duurzaam) op!

by Redactie

Bonen… een zo vanzelfsprekend product. Althans zo lijkt het. Iets dat we immers al eeuwenlang eten. Wist je bijvoorbeeld dat bonen voor de oude Indianen op het Amerikaanse continent één van de drie heilige gewassen waren. Ze hoorden in het rijtje, mais, pompoen en dus bonen. De reden hiervoor; ze kunnen heel goed samen op één akker groeien. Maar misschien wist je niet dat bonen ook een hele duurzame optie zijn om te serveren op je bord. Vegan food start-up BOON zag dit ook en introduceren BOON originals en BOON in saus. Wij mochten alvast (voor)proeven!

Minder stikstof in de lucht

BOON was tot nu toe met name bekend van de vleesvervangers. Maar met de introductie van de bonen originals en de versie ‘in saus’ willen ze een heuse revolutie ontketenen op je bord. En in het vaak nogal saaie conservenschap. De bonen die gebruikt worden zijn eiwitrijk, vezelrijk en de bonen komen van zo dichtbij mogelijk om de footprint zo laag mogelijk te houden. En ook mooi, de bonenplant zorgt voor minder stikstof in de lucht en meer vruchtbare aarde.

Deze kleurrijke bonen vrolijken vanaf nu jouw bord (duurzaam) op!

Kleurrijk geheel

De originals verpakkingen bestaan uit zeven soorten: de bruine boon, kikkererwt, kidneyboon, linzen, zwarte boon, limaboon en de lupineboon. Wij mochten onder leiding van televisiekok Sandra Ysbrandy aan de slag gaan met de zwarte boon. Met als resultaat zelfgemaakte broccolirijst met zwarte bonen, sesamzaad en omeletreepjes. Wat meteen opviel was dat het echt heel easy te maken was én het een super kleurrijk geheel vormt op je bord. Helemaal in lijn trouwens met de gekleurde verpakkingen van BOON. Op elke verpakking staat trouwens ook een recept tip zodat je zelf snel aan de slag kan met het type boon dat je hebt gekozen.

Lees ook:  IJsjes betalen met verbrande calorieën bij pop-up ijsbar Koupe

Deze kleurrijke bonen vrolijken vanaf nu jouw bord (duurzaam) op!

Easy peasy

De lijn BOON in saus vormt daarnaast een basis voor een makkelijke maaltijd en bestaat uit kidneybonen in chilisaus, kikkererwten in curry, linzen in kruidige tomatensaus, bruine bonen in stoof en zwarte bonen in teriyakisaus. Oprecht lekker, voedzaam en dus duurzaam. Easy easy (pun intended) it is!

De bonen van BOON zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Jumbo, PLUS, Dirk, BOON’s markt, Poiesz, Hoogvliet, SPAR en DekaMarkt.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy