De juiste verzekering voor op reis: dit is de complete gids

by Redactie

Een reisverzekering, annuleringsverzekering, alleen een goede autoverzekering bij een roadtrip en wat als er onderweg iets gebeurt? Het valt niet mee om de juiste verzekering af te sluiten als je op reis gaat. Tijdens je boeking worden allerlei verzekeringen aangeboden. Dit is een optie, maar je kunt je afvragen of dit de beste keuzes zijn, omdat het geen maatwerk is. In dit artikel ontdek je wat de beste mogelijkheden voor jouw volgende tripje zijn.

Reisverzekering

Als eerste de vaakst afgesloten verzekering voor op reis. Zonder een reisverzekering op vakantie gaan is vrij onverstandig. Je bent namelijk niet verzekerd als er iets met je bagage gebeurt en als je op vakantie medische zorg nodig hebt. In een reisverzekering wordt niet alles gedekt. Gaat bijvoorbeeld je zonnebril kapot omdat je ermee gegooid hebt, dan heb je pech.

En als er een negatief reisadvies is afgegeven voor het land waar je naartoe gaat, krijg je ook geen vergoeding als er iets gebeurt. In sommige gevallen kun je de reisverzekering gebruiken om annuleringskosten te dekken. Dit is zo als je een Premium verzekering afsluit.

Doorlopend

Bij reisverzekeringen heb je de keuze om voor elke vakantie een aparte verzekering af te sluiten. Ga je echter vaker per jaar op vakantie of regelmatig een weekendje weg, dan is een doorlopende verzekering voordeliger. En met een doorlopende reis- en annuleringsverzekering kies je voor optimale zekerheid.

Houd er bij annulering wel rekening mee dat je een goede reden moet hebben om de reis niet door te laten gaan. Dat het regent op vakantie of als je een griepje hebt, valt bijvoorbeeld niet onder de verzekering. Je komt wel in aanmerking voor vergoeding als je in het ziekenhuis moet worden opgenomen of als je buiten je schuld om het vliegtuig mist.

Lees ook:  5 x must-visit paleizen in de wereld

Een roadtrip

Een roadtrip is een lastige. Je bent namelijk vooral met de auto op pad, maar het is ook weer een vakantie. Wat past dan beter, een reisverzekering of een goede autoverzekering? Het antwoord is allebei. De autoverzekering is belangrijk voor schades aan je auto. Dit kan zijn omdat er een boom op je auto valt of omdat je betrokken raakt bij een ongeluk. Er zijn drie soorten verzekeringen, waarbij allrisk ideaal is voor nieuwe auto’s, beperkt casco voor voertuigen van 6 tot 12 jaar oud en WA voor auto’s met een leeftijd van 12 jaar of ouder.

Een reisverzekering heb je ook nodig, bijvoorbeeld voor medische kosten. Mocht je in het buitenland naar het ziekenhuis moeten, dan kan de rekening hoog oplopen. Een reisverzekering zorgt voor dekking. Ook diefstal van persoonlijke bezittingen wordt opgevangen door de reispolis.

Zijn kinderen ook verzekerd?

Kinderen tot 5 jaar oud zijn automatisch meeverzekerd. Oudere kinderen kunnen tegen een gereduceerd tarief worden verzekerd. Het is altijd slim om dit te doen, omdat de premie nooit opweegt tegen bijvoorbeeld medische kosten of de prijs van splinternieuwe oorbellen die gestolen worden.

Foto header via iStock, credits: Preto_perola

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy