De Jeep Wrangler 4xe Sahara: een opwindend avontuur op én naast de weg 

by Redactie

De Jeep Wrangler is lang synoniem geweest met ruig off-road vermogen en een gevoel van avontuur. En we snappen goed waarom, want boven alles is de Jeep Wrangler een stoere auto. Nu, met de introductie van de Jeep Wrangler 4xe Sahara, maakt de iconische SUV een sprong in de toekomst met zijn plug-in hybride aandrijflijn. Hoe zit het met de eigenschappen en prestaties van dit model?

Op de grens met Belgie

Imke met de Jeep Wrangler op precies de grens met België, bij Achel.

Klassiek design

De Jeep Wrangler 4xe Sahara behoudt het klassieke, onmiskenbare design dat hem tot een autolegende heeft gemaakt. Van de gedurfde grille met zeven sleuven tot de afneembare dakpanelen en deuren: hij straalt een tijdloze charme uit. De Sahara-uitrusting voegt stijlvolle accenten toe, zoals uitsparingen in carrosseriekleur, 18-inch aluminium wielen en LED-verlichting, waardoor het uiterlijk naar een nieuw niveau van verfijning wordt getild. Ook de kleur, in het populaire sage green, geeft de auto een verfrissende look (overigens ook een stijlvolle knipoog naar het milieubewuste model).

De Jeep Wrangler 4xe Sahara: een opwindend avontuur op én naast de weg Achterkant Jeep

Vermogen voor avontuur

Onder de motorkap beschikt de Jeep Wrangler 4xe Sahara over een krachtige hybride aandrijflijn die een 2.0-liter viercilinder turbomotor combineert met een elektromotor en een lithium-ion batterijpakket. Het resultaat is een indrukwekkend totaal vermogen van 375 pk en een directe koppelafgifte. Of je nu ruwe terreinen bedwingt of over de snelweg rijdt, de 4xe Sahara biedt naadloze acceleratie en ruim voldoende vermogen voor elk avontuur.

In de bossen

Minder milieu belastend

Met de plug-in hybride technologie kan je nu ook heerlijk elektrisch en emissievrij rijden, waardoor hij een uitstekende keuze is voor dagelijks woon-werkverkeer en het milieu minder belast. Als de accu leeg raakt, neemt de benzinemotor het over, voor een groter rijbereik. Dankzij deze veelzijdigheid kan je zowel op als buiten de gebaande paden ver komen. De auto combineert dus het beste van twee werelden: milieuvriendelijke efficiëntie en de legendarische off-road capaciteiten.

Lees ook:  On the road met Europcar: op bezoek bij de verborgen museum parels van Nederland

Hybride

Off-road

En daar valt nog meer over te vertellen. Trouw aan zijn erfgoed biedt de Jeep Wrangler 4xe Sahara uitzonderlijke terreincapaciteiten. Zijn geavanceerde 4×4-systeem, in combinatie met het onmiddellijke koppel van de elektromotor, biedt meer tractie en controle op uitdagend terrein. Het Selec-Trac 4×4-systeem biedt verschillende standen, waaronder Auto, Sport, Zand, Sneeuw en Modder, zodat je de prestaties van de auto kunt afstemmen op de rijomstandigheden. Bovendien zorgt het extra voordeel van elektrische aandrijving voor lagere geluidsniveaus, waardoor het een ideale keuze is voor natuurliefhebbers.

Interieur - verschillende off road mogelijkheden

Interieur

Ook binnenin is er genoeg om onder de indruk van te zijn. Stap in de Wrangler 4xe Sahara en je vindt een ruim en comfortabel interieur met eersteklas materialen en moderne technologie. Het Uconnect-infotainmentsysteem heeft een gebruiksvriendelijk 8,4 inch touchscreen en biedt naadloze smartphone-integratie, navigatie en een reeks beschikbare veiligheidsvoorzieningen. Met het dak eraf en de wind in de haren kan je genieten van je favoriete muziek via het beschikbare Alpine premium audiosysteem dat een helder, meeslepend geluid levert. Kortom: de perfecte road trip.

Interieur

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy