Bij Nela, tussen de skyline van Amsterdam, word je in de culinaire watten gelegd

by Emma

Dankzij de combinatie van wereldchefs Hari Shetty en Ori Geller (bekend van bijvoorbeeld Nobu in Londen en Mr. Porter in Amsterdam) en internationale ondernemer Gilad Hayeem, heeft de Zuidas in Amsterdam er een unieke eetervaring bij. Denk aan live fire cooking, een uitgebreide menukaart (met heel veel vega!) en een shared dining-concept: alles komt samen bij restaurant Nela, en dat in een modern, luxueus jasje.

Kosmopolitische ambiance

Stap bij Nela binnen en je voelt direct de Amsterdamse drukte achter je verdwijnen. Daarvoor komt in de plaats een wereldse sfeer waarin luxe voorop staat. Het interieur is dan ook indrukwekkend, kosmopolitisch: met aardetinten en natuurlijke materialen waan je je in een weelderige enclave. Ook het nieuwe terras mag niet vergeten worden, waar je tussen de skyline van de hoofdstad het rumoer van de straat vergeet – al helemaal met een prachtige zonsondergang. Het restaurant is ingedeeld in een keuken waar gebruik wordt gemaakt van open vuur, een bar waar je terecht kunt voor bijzondere cocktails en verschillende tafels tussendoor. Mooi is dat het visueel van elkaar gescheiden is, maar dat het toch met elkaar rijmt. Er is veel oog voor detail dus, en dat vertaalt zich ook naar de borden.

Bij Nela, tussen de skyline van Amsterdam, word je in de culinaire watten gelegd

Veel ruimte voor groenten

En dat valt in eerste instantie op door de keuze voor het servies. Op handgemaakte borden komen de mooiste gerechten langs. Op het menu staan diverse gerechten, met opvallend veel ruimte voor groenten. Daar hebben wij dan ook rijkelijk van mogen proeven. Op aanraden van het personeel gingen wij onder andere voor de ‘overnight sunchokes’ – mals van smaak, met barilotto kaas – en de prei met Belper knol. Dat laatste gerecht was overigens hét hoogtepunt van de avond. Waar Amsterdamse keukens de laatste tijd graag knoeien met prei, lukt het ze bij Nela om de groente daadwerkelijk tot een nieuw niveau te tillen. Een liefkozing voor je gehemelte.

Lees ook:  Stay healthy: 5 x sappen boordevol vitamines

Nela food Nela food

Verder is het de moeite waard om te proeven van de cocktails. Van de ‘Saffron Heaven’ – champagne, saffraan likeur, crème de peche en citroen – en de ‘Old Goose’ – met vodka, passievrucht, limoen, vanille en perzik en jasmijn soda – bijvoorbeeld, waar je je afvraagt hoe het kan dat zulke smaken zowel explosief als verfijnd zijn. Tot slot zagen we heel wat fraaie toetjes voorbij komen, wat het kiezen behoorlijk lastig maakte. Maar met als afsluiter de cheesecake met vijg en gerookt kaneelstokje, wisten wij zeker: Nela is een restaurant om terug naar te keren. Al is het alleen al voor dat mooie uitzicht.

Nela food - Vijg dessert

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy