3 x zo haal je de Japandi look in jouw huis

by Redactie

Waarschijnlijk ben je de afgelopen tijd de term Japandi wel eens tegen gekomen. Het is een van de grootste interieur trends van dit moment. Japandi, ook wel bekend als Japans minimalisme, is een mix van twee culturen: Japans en Scandinavisch. Denk daarbij aan organische vormen, zachte tinten en dus ook eenvoud. Zou je wel een beetje Japandi in je interieur willen verwerken? Wij geven tips hoe je de Japandi look in je interieur kan verwerken.

Voeg hout toe

Als er iets is dat thuis hoort in een Japandi interieur, dan is dat wel hout. Hout geeft als geen ander materiaal karakter aan je huis. Heb je nu een vrij vintage interieur, dan zit je waarschijnlijk al wel goed op de weg wat hout betreft. Alleen bij een vintage interieur is er vaak minder sprake van rust en eenvoud. Wil je een de minimalistische twist aan je interieur geven dan is het zaak om de kleur wat meer uit je huis te halen. En de houtaccenten dus naar voor te halen. Wil je wat meer hout toevoegen, kies dan voor bijvoorbeeld bamboe of rotan accessoires.

Organisch it is!

Hoeken zijn uit den boze in een Japandi style interieur. Ga dus op zoek naar de organische vormen in je huis en benadruk die. Dat kunnen dus items zijn die bol, rond, asymmetrisch of glooiend zijn. Heb je een klassiek interieur, dan is het helemaal zaak om de ‘scherpe kantjes’ in je interieur weg te halen. Wil je het echt goed doen, dan is een ronde bank een echte musthave. Ook kan je de organische vormen naar voren halen door bijvoorbeeld wandbekleding aan te schaffen met ronde vormen.

Lees ook:  Een boomhut bouwen? Zo pak je dat aan.

Houd het laag

Wat ook altijd opvalt aan een Japandi interieur zijn de meubels die niet heel hoog reiken. Kasten gaan niet de hoogte in, maar juist de breedte. Door hiervoor te kiezen creëer je ruimte in je woonkamer. En überhaupt bewegingsruimte. Het organische en minimalisme werkt dus ook door in de energie van de ruimte. Nice to know: deze manier van inrichten past bij de traditionele culturele behoefte van deze woonstijl om dichterbij de aarde te zijn. Mooi toch!

Foto header via iStock, credits: FollowTheFlow

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy