Ready for a swim? Dit zijn de badkleding trends van 2023

by Redactie

Die winter duurde maar bar lang; gelukkig is inmiddels de lente daar. Als straks ook nog eens de temperaturen stijgen en het zonnetje lekker gaat schijnen dan is er geen ontkomen meer aan. Straks kunnen we weer lekker naar het strand, zwembad of flaneren over de boulevard. En daar horen natuurlijk ook de leukste nieuwe badpakken, bikini’s en zwembroeken bij. Wij geven vast een tipje van de sluier wat betreft de badkleding trends voor aankomende zomer.

Voor vrouwen: cut-outs en kleur

Misschien even wennen, de cut-out trend, maar wanneer je het aandurft draag het dan met verve. We zagen de cut-out elementen al in de daywear, maar nu heeft die trend zich dus ook doorgezet naar de dames zwemkleding. Denk aan bijzondere rugdecolletés, bijzondere ‘peepholes’ aan de voorkant en asymmetrische vormen. Er is eigenlijk maar één maar… en dat is dat je door het dragen van dit soort badkleding wel bijzondere tanlines creëert.

Naast cut-outs zien we ook veel kleur bij de vrouwen badkleding. The more colour the better. Van blauw, groen, tot aan multi-colour en felle neon kleuren. Een vrolijkere zomer kan het haast niet worden!

Voor mannen: retro en kort

Bij de vrouwen zagen we het al veelvuldig; hoge taillebroekjes. En nu zijn ze dus ook doorgedrongen bij de heren zwemkleding. Klassiek meets vintage zeg maar. Denk daarbij ook de bijbehorende retro kleuren en prints en je look is compleet. Overigens zien we bij de mannen, net als bij de vrouwen, ook veel felle kleuren. Bescheidenheid is kortom ver te zoeken aanstaande zomer…

Lees ook:  6 x cafés en restaurants waar je tijdens de regenachtige herfst warm blijft

De korte zwembroek zagen we al eerder, maar blijft ook dit seizoen hartstikke populair. Je zou kunnen zeggen dat het een beetje een Italiaanse look en feel heeft deze trend. Daar lopen ze namelijk al decennia lang in de kortere (en sportieve) zwembroek.

Om te flaneren

Naast zwemkleding, is het natuurlijk ook belangrijk dat je er leuk bijloopt als je even een lekkere cocktail of ijsco gaat halen bij een strandtent. Of gewoon om je even wat meer te bedekken wanneer de zon achter een wolk kruipt. Wat betreft dames kleding zien we nog steeds veel tuniekjes, maar ook sportieve broekpakjes en jumpsuits. Bij de mannen valt op dat linnen kleding here to stay is. Niet gek, want lekker luchtig en het ziet er ook nog eens hartstikke stylish uit.

Enthousiast geworden? De lezers van Daily Cappuccino krijgen nu 10% kortingscode op de collectie van Protest. De code hiervoor is: dailycappuccino10. Deze code is geldig tot en met 31-10-2023 en zowel op de nieuwe als oudere collecties toepasbaar.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy