Oranje GiG Hard Seltzer: maak je koningsdag nog feestelijker!

by Petrick de Koning

Zeg je Koningsdag, dan zeg je oranjebitter. Toch past deze traditionele (lees: beetje oubollige) likeur niet echt bij het festivalgevoel dat de verjaardag van onze Koning bij jongeren oproept. Gelukkig geeft het Nederlandse GiG Hard Seltzer een compleet nieuwe twist aan onze nationale feestdag. Zij maakten de exclusieve Koninklijke Hard Seltzer ‘Orange Anthem’, natuurlijk met sinaasappelsmaak.

Hard Seltzer is misschien nog niet breed bekend in Nederland, maar de populariteit groeit hard. In de VS is deze combinatie van bruiswater met lichte fruitaroma echt booming. En in dat land maakte GiG Hard Seltzer-oprichter Max Ponsen ook kennis met deze laag-alcoholische verfrissing. Hij zag meteen de potentie voor de Nederlandse markt en samen met zijn broer Bob ging hij aan de slag. En met succes.

Ideale festivalverfrissing

Vooral jongeren en studenten (millennials en gen-Z) zijn erg gecharmeerd van dit fruitige alternatief voor bier of wijn. De frisheid spat er vanaf met smaken zoals Grapefruit Melody, Lime Rhythm, Berry Beat en Passionfruit Funk. Extra voordeel is dat Hard Seltzer weinig suiker en calorieën bevat. Ideaal als verfrissing, gewoon thuis of op een festival natuurlijk. Niet gek dus dat je de gekoelde blikjes van GiG op Koningsdag-festivals zoals Kingsland, Loveland van Oranje, Helden van Oranje en Free Your Mind vindt.

100 procent oranjegevoel

Om onze nationale feestdag nog feestelijker te maken, heeft GiG een exclusieve variant waarin de ‘appeltjes van Oranje’ niet mogen ontbreken. Deze bruisende Hard Seltzer met sinaasappelsmaak, een alcoholpercentage van 5% en slechts 0,5g suiker per 100ml maakt je feestdag compleet. Dus of je nou op een bootje dobbert, een festival bezoekt of thuis in de tuin zit, met Orange Anthem heb je altijd een 100 procent oranjegevoel.

Lees ook:  5 x nieuwe food & coffee spots in Amsterdam

Instant lente- en zomergevoel

Hoewel het nog net geen 27 april is, mochten wij wel alvast voorproeven van de oranje  GiG Hard Seltzer-smaak. Als onervaren Seltzer drinker moet ik bekennen dat ik positief verrast was door de verfrissende smaak. De combinatie van bruiswater, fris fruit en toch een lichte bite van de alcohol geeft je een instant lente- of zomergevoel (Ook nu de zon nog niet heel veel schijnt). En dan stond ik nog gewoon thuis in de woonkamer. Kun je nagaan wat het effect is als je met vrienden op een tof festival staat te dansen op topmuziek. Er zijn 150.000 blikjes Orange Anthem gemaakt, dus dat moet lukken. Long live the king!

Disclaimer: let op dat je niet te enthousiast aan het drinken slaat!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy