Op Belgische roadtrip met de in het oog springende Volkswagen ID. Buzz 

by Imke Walenberg

Een romantischer beeld dan een roadtrip maken met een iconisch Volkswagen busje bestaat er denk ik niet. Iedereen weet ook gelijk waar je het over hebt bij het noemen van dit busje. Je kan wel stellen dat de Volkswagen T1 bekend staat als de meest legendarische (hippie) bus van Volkswagen. Nice to know; het idee van de T1 was om een compacte bestelwagen te maken gebaseerd op het design van de Kever. Toen de T1 werd uitgebracht was ie gelijk populair. En dat is onverminderd zo gebleven. En nu is de retro Volkswagen terug van weggeweest en dat in een modern jasje voorzien van technologieën van de toekomst. De uitkomst? De Volkswagen ID. Buzz. Wij gingen er mee op roadtrip door het Belgische land.

Nieuwsgierige blikken

Eén ding wisten we gelijk toen we de eerste dag met de ID. Buzz op pad gingen; bekijks gegarandeerd. Want het busje mag dan een metamorfose hebben ondergaan, maar dat wil niet zeggen dat de looks er minder om zijn geworden. Het is ook vooral dat je ziet dat je niet te maken hebt met een retro-versie, maar met een moderne upgrade. En dat zorgt voor vragende én nieuwsgierige blikken op de weg. Leuk te merken! Overigens is de ID. Buzz resultaat van de duurzame koers van Volkswagen. In eerste instantie omdat het een volledig elektrische wagen is, maar ook is het duurzame karakter doorgevoerd in het interieur. Maar daar later meer over.

Op Belgische roadtrip met de in het oog springende Volkswagen ID. Buzz

Actieradius en relaxte radius

Met de ID. Buzz zetten we koers naar achtereenvolgens Leuven, Mechelen en Gent. Met een actieradius van 410 (ideale omstandigheden) is de eerste stad vanuit Amersfoort makkelijk te halen. Natuurlijk moet je dan niet als een gek gaan rijden en ook de weersomstandigheden hebben haar invloed op die radius. Toch valt het niet tegen. Met dit busje wil je namelijk ook niet (te) snel je willen verplaatsen. Relax op roadtrip is het credo. Dat maakt het inplannen van oplaadmomenten ook prima. Het ‘mini-camper’ gevoel komt al snel naar voren wanneer we over de snelweg rijden. De ligging is goed, het overzicht nog beter. De grote ramen en de ruimte binnen maken het een comfortabele rij-ervaring. Wat ook opvalt is dat de draaicirkel behoorlijk klein is. Hierdoor kan je je makkelijk manoeuvreren, ook in nauwere binnensteden als die in België. Nice to know: de ID Buzz is op hetzelfde platform gebouwd als de Volkswagen ID-auto’s. Met als voordeel dus bijvoorbeeld die genoemde draaicirkel.

Lees ook:  Review RadExpand 5, een praktische en stoere e-vouwfiets (het kan écht!)

Opladen

Touch and feel

De versie die wij rijden heeft de kleur Lime Yellow, een opvallende kleur die past bij het karakter van de Buzz. De kleurtonen komen ook in het interieur mooi terug; het dashboard en de deurpanelen zijn afgestemd op de kleur van de carrosserielak. Overigens worden in de ID. Buzz geen leer of andere dierlijke materialen toegepast. Alles om het duurzame te benadrukken, Wel worden stoffen gebruikt die dezelfde luxe ‘touch and feel’ hebben. Met als resultaat dat de stoelbekleding, het tapijt en de hemelbekleding gemaakt zijn van gerecyclede producten. Ook is de Buzz voorzien van allerlei gadgets, van flessenopener tot heel veel oplaadpunten voor alle mogelijke digitale items die je onderweg zou willen opladen. Het touchscreen werkt intuïtief en prettig. En voor alle passagiers (5 in totaal) is genoeg ruimte om in chillmodus de roadtrip te ervaren.

Onderweg

Aan de zijkanten zitten twee automatische schuifdeuren die vloeiend op en dicht gaan. De kofferbak is ontzettend ruim en hier (er zit een echte camperversie aan te komen) zou je prima kunnen slapen als je er een matras in legt. Dan is het roadtrip gevoel natuurlijk wel helemaal compleet. Na een kleine week touren met deze vrolijke, hippe bus, kwamen we opgeladen (pun intended) weer aan Nederland. Jammer dat de vanaf prijs vrij hoog is (€70.160), anders hadden we er een strik om gedaan en zo mee naar huis genomen. Maar voor wie een dagelijks zonnige trip (inclusief bekijks) wel ziet zitten, is het de investering meer dan waard.

Front

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy